@okopl: Nie jestem ekspertem, więc nie będę używał fachowej terminologii, ale z grubsza wiem co się dzieje. Otóż proces smażenia polega oprócz podgrzania potrawy, na wygotowaniu z niej wody (i nasączeniu tłuszczem), gdyż olej ma większą temperaturę niż temperatura wrzenia wody.
A więc jak wrzucisz frytki czy schabowego na gorący olej i potrawa zaczyna skwierczeć, to właśnie gotująca się woda, z niej biorą się bąble. Gdy wrzucisz frytkę do frytkownicy z
Komentarze (272)
najstarsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Zal mi was Polacy...
A więc jak wrzucisz frytki czy schabowego na gorący olej i potrawa zaczyna skwierczeć, to właśnie gotująca się woda, z niej biorą się bąble. Gdy wrzucisz frytkę do frytkownicy z
@okopl: Zapytałeś po szesnastej... :)
Komentarz usunięty przez moderatora
Szach mat wegetarianie!
Komentarz usunięty przez moderatora