My w domu robimy coś podobnego - pomysł zerżnęliśmy z niedalekiej restauracji/pubu.
Konkretnie robimy ciasto drożdżowe jak na pizzę, wałkujemy, wycinamy szklanką koła, rozgniatamy, smarujemy ketchupem z musztardą, a do środka smażone pieczarki, smażona pierś kurczaka i ser. całość zamykamy w środku na kształt pierożka, do tego sos czosnkowy - super.
@gumis112211: Aby się nie męczyć z wycinaniem szklanką, warto ciasto podzielić na części, z każdej uformować rulon. Pociąć go na równe kawałki (jak na kopytka ale nie na ukos) i każdy kawałek rozwałkować.
Komentarze (64)
najlepsze
Konkretnie robimy ciasto drożdżowe jak na pizzę, wałkujemy, wycinamy szklanką koła, rozgniatamy, smarujemy ketchupem z musztardą, a do środka smażone pieczarki, smażona pierś kurczaka i ser. całość zamykamy w środku na kształt pierożka, do tego sos czosnkowy - super.
Może dodam wpis o tym jak będziemy robić
Komentarz usunięty przez moderatora