GzW: Idealnie cienka, chrupiąca i smaczna pizza. Palce lizać!
Postanowiłem podzielić się dzisiaj z Wami przepisem na super cienką, smaczną, chrupiącą pizzę. Nie jestem ani zawodowym kucharzem, ani pizzermanem. Gotuję z przyjemności i dla dobrego smaku!
t-miklaszewicz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 264
Komentarze (264)
najlepsze
#noczwykopem
@xadereq: świeże pomidory do sosy - prawdziwy Włoch by cię zabił... ten przepis jest do dupy
Drożdże rozpuszczam w mleku, wszystkiego dodaje na oko. Wyrabiam ciasto, bach do miski, rośnie godzinę, jak nie mam akurat czasu to i trzy. Po tym czasie wyjmuje, dziele kulki i rozciągam ciasto.
Tak przygotowane "przystrajam" na oko wg uznania i sru do pieca 280 najniżej jak się da (żeby ciasto dostało odpowiednią ilość temperatury i było chrupiące)
Ot filozofia...
czyżby Pan introwertyk?
Ja wczoraj zrobiłem takie party i przez 3 h siedziałęm w kuchni i wałkowałem i stroiłem ciasto zamiast
Komentarz usunięty przez moderatora
Taką na cienkim to musiałbym zjeść ze 2 sam, żeby się najeść ;__;