@zuyMelon: babki praktycznie nie da się zepsuć. W szczególności babki marchewkowej.
Żadna kolejność nie jest ważna, wszystkie składniki do gara i wymieszać, żadne magiczne sztuczki jak przesiewanie mąki nie są potrzebne.
O ile tylko nie zapomnisz o jakimś z podstawowych składników to musi wyjść (podstawa to mąka, cukier, jajka i proszek do pieczenia), cała reszta jest opcjonalna. Nawet nie trzeba dokładnie odmierzać - dasz czegoś trochę więcej albo mniej to też
@Gej: no właśnie wyszło trochę zakalcowate jak dla mnie, może dlatego, że żadnego tłuszczu nie ma w tym przepisie. Ja robię na oleju roślinnym i czasami wręcz wylewa się z formy, bo tak wyrasta. Przy okazji: polecam dodać troszkę imbiru i gałki muszkatołowej oraz pół łyżeczki soli. Ale co ja tam wiem, wykopki się będą jarać, bo jakaś młoda laska wypieka...
Komentarze (91)
najlepsze
Żadna kolejność nie jest ważna, wszystkie składniki do gara i wymieszać, żadne magiczne sztuczki jak przesiewanie mąki nie są potrzebne.
O ile tylko nie zapomnisz o jakimś z podstawowych składników to musi wyjść (podstawa to mąka, cukier, jajka i proszek do pieczenia), cała reszta jest opcjonalna. Nawet nie trzeba dokładnie odmierzać - dasz czegoś trochę więcej albo mniej to też
Komentarz usunięty przez moderatora