Gotuj z Wykopem extreme. Salceson
A konkretnie wietnamski salceson. Sto razy leszy od sklepowego, samo mięso i różne inne kawałki świńskiej głowy, w każdym razie zero galaretki i wypełniaczy. Jak ktoś woli polski wystarczy pominąć azjatyckie przyprawy i grzyby.
m.....- z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 134
Komentarze (134)
najlepsze
Żadne tam resztki. To są pełnowartościowe składniki.
Powiedzcie mi czym się różni świnski ryj (salcecon ozorki) od świńskiego zada?
Niczym.
Jedno
@czubasczubek: ja za salcesonem nie przepadam, ale w mojej rodzinie była tradycja przyrządzania ozora wołowego - w galarecie. coś pysznego - mięso najchudsze jakie można sobie wyobrazić, delikatne. a gdy zdarzyło mi się o tym komuś wspomnieć - powszechne obrzydzenie. ludzie jedzą flaki, czy (mniej świadomie) jakiś mięsopodobny chemiczny syf, a ozorem się brzydzą.