Gotuj z Wykopem extreme. Salceson
A konkretnie wietnamski salceson. Sto razy leszy od sklepowego, samo mięso i różne inne kawałki świńskiej głowy, w każdym razie zero galaretki i wypełniaczy. Jak ktoś woli polski wystarczy pominąć azjatyckie przyprawy i grzyby.
m.....- z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 134
Komentarze (134)
najlepsze
Żadne tam resztki. To są pełnowartościowe składniki.
Powiedzcie mi czym się różni świnski ryj (salcecon ozorki) od świńskiego zada?
Niczym.
Jedno wpier.. na max drugiego się brzydzicie. Rozumiałby gdybyści enie jedli ani nóg pająka ani odwłoka w prztpadku świni to macie jakieś porąbane przez reklamy i sterylnie czyste mięso z kurczaka mózgi.
A salceson szczególnie ozorkowy jest mniam mniam.
@czubasczubek: ja za salcesonem nie przepadam, ale w mojej rodzinie była tradycja przyrządzania ozora wołowego - w galarecie. coś pysznego - mięso najchudsze jakie można sobie wyobrazić, delikatne. a gdy zdarzyło mi się o tym komuś wspomnieć - powszechne obrzydzenie. ludzie jedzą flaki, czy (mniej świadomie) jakiś mięsopodobny chemiczny syf, a ozorem się brzydzą.