AMA - Kucharz w Radissonie
Zaczynam już drugi rok na stanowisku praktykanta (kucharz) w hotelu "Radisson". Zadawajcie pytania, odpowiem na wszystkie. Co was ciekawi? Co was interesuje? Kuchnia w ogromnym Radissonie nie jest taka jak każdemu się wydaje ;)
taq7789 z- #
- #
- #
- #
- 53
Komentarze (27)
najlepsze
Nie pamiętam :)
1. Jaka jest maksymalna liczba gości w hotelu?
2. Jaka jest maksymalna liczba kolacji, które możecie
1. Nie wiem, jestem kucharzem.
2. Powiem tak, maksymalnie z tego co pamiętam mieliśmy 600
Dlaczego nie lubię parówek? Otóż dlatego że jak piłem półtora roku temu ze znajomymi wódkę, koledze się zrobiło niedobrze i zaczął wymiotować kawałkami parówek - nie pogryzionymi (?!) ;)
Kwaskiem z cytryny :)
2. Czy w twoim odczuciu w jakiś sposób oszukujecie klientów?
3. Zepsułeś kiedyś jakąś potrawę/danie?
4. Zarobki?
1. Nie przypominam sobię.
2. Oczywiście, że
aktualnie 180zł miesięcznie.
Staramy się utrzymać czystość. Zawszę jest schludnie na kuchni, nie ma burdelu. W porównaniu do mniejszych kuchni w innych restauracjach u nas jest bardzo czysto. Mam takie zdanie, ponieważ mam porównanie z innymi kuchniami kolegów z zawodówki :)
Pajączki na sufitach czasami ;)
1. jak wygląda organizacja kuchni w Radissonie? Ilu jest kucharzy, kelnerów? Często zmieniacie menu? Kto o tym decyduje?
2. Jakie danie z Waszego menu uważasz za najciekawsze?
1. Kucharzy mamy ogólnie koło 12, ale są na różne zmiany. Tak jak pisałem wcześniej, czasem jest na kuchni pięciu, a czasem jeden. O menu decyduje główny szef kuchni - chyba tylko on.
2. Najszybsze w zrobieniu ;)
2. Co to za hotel?
3. Google odpowiedziało mi na powyższe pytania. Lubisz parówki?
Nie lubię. ;)