Cukier - brązowe nieporozumienie
Czym różni się biały cukier od brązowego? Który jest zdrowszy buraczany czy trzcinowy? Oto kilka przydatnych informacji by nie dać się robić na szaro, a raczej na brązowo ;) - dodał Kick_Ass wcinając kogelmogel z 3 łyżkami brązowego cukru :)
Kick_Ass z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 90
Komentarze (90)
najlepsze
Wcześnie wywąchał pismo nosem...
Akurat jeśli chodzi o brown sugar to nie używa się nosa :)
PS. Czy widział ktoś w sklepach melasę?! Pamiętam, że za czasów "komunistycznych" była w sklepach - teraz nigdzie nie widziałem. No i jeżeli gdzieś jest to pewnie jest droższa - nie wiedzieć dlaczego bo to w zasadzie odpad - droższa!
Buahaha. Jak Europejczycy mogli słodzić herbatę 3000 lat temu skoro przywieziono ją z Indii w XVI wieku? Nie wspominając o tym, że oprócz powstających ludów greckich nie było wtedy w Europie żadnej cywilizacji.
Nieprawda, liście herbaty przywiózł Panoramixowi fenicjański kupiec jakieś 50 lat p.n.e., Asterix zaś rozpropagował je wśród Brytów.
Komentarz usunięty przez moderatora