@xhxhx: No właśnie, największym problemem jest dokładne pozbycie się sierści z kota. Nie można zedrzeć razem ze skórą, bo smażona z delikatną panierką z jest przepyszna. Polecam osmalić tuszkę palnikiem a następnie dokładnie zeskrobać resztki, bo zwęglone fragmenty są gorzkie.
O ja p.... żeś dowalił z "pierożkami"... po co się szczypać z jakimiś wycinankami i smażeniem, jak to zwykły opiekacz do "sendwiczy" wystarczy i sam zrobi trójkątne "pierożki" z czym się tylko podoba w środku.
@twardy29: jak już, to dowaliła ;-) a poza tym po co się w ogóle z czymkolwiek szczypać, przecież można wpieprzać suchy chleb na okrągło, ewentualnie z masłem.
@jednozgloskowiec: Sposób trzeba sobie dopracować metodą prób i błędów :P Podstawa jest taka, żeby wlać tyle oleju aby chleb wypił podczas smażenia cały ten olej. Lejesz olej, kładziesz na niego kromki, na małym ogniu, coby nie przypalić, tak sobie na brązowo przysmażamy z obydwu stron. To dobra opcja na zagospodarowanie lekko czerstwego chleba :P I tak jak mówię, smakuje to nawet z samą solą i pieprzem, jakaś przyprawa do grilla, no
Komentarze (127)
najlepsze
http://i.imgur.com/fqaqI.jpg
@xhxhx: No właśnie, największym problemem jest dokładne pozbycie się sierści z kota. Nie można zedrzeć razem ze skórą, bo smażona z delikatną panierką z jest przepyszna. Polecam osmalić tuszkę palnikiem a następnie dokładnie zeskrobać resztki, bo zwęglone fragmenty są gorzkie.
Takie prawie francuskie grzanki tylko bardziej dosmaczone, bez jaka i z mocarelą :)