Wpis z mikrobloga

Czym we Wrocławiu różni się kupno biletu na wszystkie linie, a na wszystkie linie normalne? Muszę sobie teraz urbancarda zakodować, a nie wiem jaka jest różnica między tymi dwoma rodzajami biletów. Często potrzebne byłoby mi jeździć 700, a tam pisze, że jest to linia okresowa. Nie chciałbym nieprzyjemności z kanarami dlatego pytam :P

#wroclaw #bilety
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Waaldo: c d e a k itd to autobusy pospieszne

Potem 2xx nocne i 9xx pozamiastowe(czy jakos tak) i te nie sa liniami normalnymi wiec nie obejmuje ich ten bilet. 700sa zastepcze wiec chyba obowiazuje
  • Odpowiedz
@Waaldo: 700 okresowa dlatego że ze wzgledu na remont krusuje i nie ejst to stałe połączenie, normalne to nie pospieszne (A, K, D) na które bilety są droższe
  • Odpowiedz
@plnk: ech ja zwykle mam bilet 24h i szkoda mi wydawać na taxe ;d

@mroz3: a nie było tak czasem, że bielt na wszystkie linie normalne i nocne? Może mi się to kręci z tymi wydawanymi przed URBANcartą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mroz3: No właśnie widziałem ten link, ale w tym imiennym nie pisze o różnicach z tymi liniami, dlatego musiałem tutaj skonsultować - dzięki
  • Odpowiedz
@plnk: @mroz3: mozecie mi podrzucic jakis regulamin dokument z info ze na bilecie na linie normalne nie mozna podrozowac w nocy?

Odkad pamietam bilety okresowe normalne, nawet jak byly jeszcze dekadowki na okaziciela z dziurkami, na linie normalne umozliwial jazde nocnymi. Jedynymi liniami ktore nie podpadaly pod ten bilet, byly pospieszne i podmiejskie.
  • Odpowiedz