Wpis z mikrobloga

pytanie czy warto jechać

@makaladu: Nie umiem odpowiedzieć. To, że mnie smakuje, wcale nie oznacza, że będzie smakować tobie.

Czy jak kupię teraz dynię to za miesiąc, może dwa jeszcze się nada do pumpkin ale?

To raczej nie do mnie pytanie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Marmite: Piłem nie dawno piwo tego typu, niestety nie pamiętam co to było. Oprócz dyni było w nim dużo nut przypraw korzennych i imbiru. Trochę jak świąteczne pierniczki. Jeżeli to wszystko w nim jest, to się przejadę.
@makaladu: Skład: dynia pieczona, słody Weyermann, pale ale, Carapils, Carared; słód Biscuit; chmiele: Ahtanum, Palisade, Wilamette; goździki, cynamon, imbir, mech irlandzki, drożdże Safbrew T-58.

Ale nie smakuje aż tak mocno tymi przyprawami, to są delikatne nuty.
@Marmite: Pilem w ubieglym roku i mocno mnie rozczarowalo. Niepijalne, ciezkie i muliste z uwagi na spooora ilosc osadu drozdzowego. Druga sprawa sa drozdze t58, ktore daja szorstke pieprzowe smaki, nie lubie piw na tych drozdzach.
z uwagi na spooora ilosc osadu drozdzowego

@dr_gorasul: Piłeś kiedyś Ciechan Grand Prix? Mułu to on zostawia w kuflu więcej niż jest w przeciętnej polskiej rzece, ale jest tak niesamowicie pyszny, że warto. Więc to akurat można pominąć :P
@Marmite: Widocznie musimy pic piwo z innego zrodla. Na osady w GP nigdy nie narzekalem, owszem byly ale w dopuszczalnej ilosci. W Dyni jest to przegiecie paly. Nie wiem jak w tym roku, ale po tym czego doswiadczylem w zeszlym nie mam zamiaru kupowac tego produktu.