Ma ktoś jakiś fajny pomysł na śniadanie do pracy? Chciałbym wykluczyć chleb ze swojej diety i rozmyślam nad alternatywami. Risotto z kurczakiem jest dobrym pomysłem, ale jak narazie jest tylko jedynym jaki mam. Macie jakieś ciekawe posiłki, które nadałyby się na żarcie do roboty? Jedyne kryteria to: smaczne, proste w przygotowaniu i bez chleba.
@kozio23: najlepsza jest sałatka makaron z kurczakiem papryką i ananasem i jeszcze chyba ogórkiem kiszonym, pychota i nie trzeba podgrzewać - mozna zrobic te sam makaron z kurakiem i jakis sosik i w mikrofali wszystko
@pokey: Uważam, że człowiek w ogóle chleba nie powinien dotykać. Nie ma chociaż jednej zalety jedzenia chleba, której nie uzyskałbyś jedząc coś innego, przy czym wady chleba są zbyt duże.
@milordzie: z innych salatek to tez polecam jajko gotowane poszatkowane ogórek kiszony i tuńczyk - mniam mniam
a jeśli nie chcesz chleba to ja kiedys zrobilem sobie domowej roboty hamburgery tylko po upieczeniu mięsa mielonego wsadziłem je do bułki i ser do tego i do piecyka wtedy bułki są takie fajne chrupiące
@pokey: Po zrezygnowaniu z chleba na miesiąc miałem mniejszy apetyt, przez co straciłem na wadze tak jak chciałem. Szybciej się najadałem i takie tam. Ogólnie dziwi mnie, że ktokolwiek jeszcze jada chleb. Równie dobrze można jeść beton.
Ma ktoś jakiś fajny pomysł na śniadanie do pracy? Chciałbym wykluczyć chleb ze swojej diety i rozmyślam nad alternatywami. Risotto z kurczakiem jest dobrym pomysłem, ale jak narazie jest tylko jedynym jaki mam. Macie jakieś ciekawe posiłki, które nadałyby się na żarcie do roboty? Jedyne kryteria to: smaczne, proste w przygotowaniu i bez chleba.
#kuchnia #gotowanie #jedzenie #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
zamiast makaranou mozna ryz
@kozio23: Brzmi dobrze
@visionsense: Takie coś właśnie sobie robię i szukam alternatyw.
@kopek: też dobry pomysł, sałatek jeszcze sobie nie robiłem.
@milordzie: np?
a jeśli nie chcesz chleba to ja kiedys zrobilem sobie domowej roboty hamburgery tylko po upieczeniu mięsa mielonego wsadziłem je do bułki i ser do tego i do piecyka wtedy bułki są takie fajne chrupiące
...
ale najlepszy rozwiązaniem są sałatki ;p
@milordzie: Nie no ok. Nie mam pytań.