Aktywne Wpisy
Tu-mleko +22
Tak się dla Was produkuje herbatkę. Tu moja koleżanka zerka w moją maszynę, przy której spędzam 10h dziennie rysując obrazki, kiedy na kokńcu linki jakiś Ousman albo inny pracownik agencyjny z HongKongu pakuje pudełka herbaciane. W komentarzach rysunki. Bo ja tylko zmieniam rolki albo naprawiam jak się coś zepsuje.
#herbata #diy #pracbaza
#herbata #diy #pracbaza
t0mI84 +36
Chcę odmienić swoje życie (czyt. przebranżowić się). Od zawsze interesowała mnie szeroko rozumiana #informatyka. Robiłem różne rzeczy. Od tworzenia jakiś animacji we Flashu, poprzez małe strony internetowe, do kasowania kilku piw za porządkowanie komputerów znajomym. Po prostu od zawsze mnie ciągnęło do pracy przy komputerze. Wiele rzeczy ostatnio w moim życiu się zmieniło, spojrzałem inaczej na pewne jego aspekty i doszedłem do wniosku (well done captain obvious), że życie jest zbyt krótkie, aby je spędzać na robieniu rzeczy, za którymi się nie przepada.
Pragnę zostać programistą aplikacji mobilnych (android), ale bez żadnych studiów itp., bo jedne już skończyłem i wiem jak to wygląda. Samouk. Boję się trochę, że może być ciężej z pracą bez żadnych szkół w CV, ale też uspokajam się tym, że najważniejsze jest to co potrafisz. Studia w Polsce to w wielu przypadkach pomyłka.
Chciałem się tym z Wami podzielić. Piszcie co chcecie, jeżeli możecie dajcie kilka rad dla amatora, spostrzeżeń. Jestem zmotywowany, gotowy do nauki. Dzisiaj wstałem po 5 godzinach snu, bo mam wrażenie, że za mało czasu jest w dobie :)
#newlife #programowanie