Aktywne Wpisy

lignocainum +26
Znalezienie chłopa koło 30, to jest dopiero wyzwanie. Jestem dentystką, mam własną dzielność, samochód, bez żadnego bobasa. Nie chcę nikogo utrzymywać, nie chcę też żeby ktoś mi za coś płacił. Sama jestem introwertykiem i potrzebuje kogoś podobnego z kim będę mogła wyjść do kina, pojechać na wakacje albo pograć w gry. Lubie uczyć się języków, chodzę na zajęcia z koreańskiego. Nie jestem zdesperowana, nie szukam chada, potrzebuje tylko towarzysza z jakimś sensownym
Kaker +303
Chciałem tylko przypomnieć, że użytkownik @berito wysłał pocięte na pół czekolady przez co nadawały się tylko do wyrzucenia.
źródło: temp_file3635005481216242645
Pobierz

Moglibyście mi w skrócie napisać co to jest :
- detal (moim zdaniem to obrabiany obiekt)
- przelot wrzeciona
- maks. oś obrotu detalu
- Uchwyt (podany jest rozmiar 6")
- Przesuw osi
- Przyspieszenie posuwu
Dziękuję za uwagę i czekam na liczne komantarze :)
pewnie średnica otworu we wrzecionie, jeżeli jest przelotowe
nie wiem nawet co to detal ale mysle ze to po rpostu obrabiany przedmiot..
Nie miałem jeszcze żadnych zajęć związanych z obrabiarkami żeby nie było :D
Przyśpieszenie posuwu (oby dwie formy są poprawne #
tylko zazwyczaj w tokarkach 3-osiowych chodzi o to, że jest dokładna kontrola obrotu przedmiotu (czyli de facto wrzeciona) o zadany kąt. wtedy dochodzą narzędzia z własnymi napędami (zamiast noży tokarskich np. frezy z niewielkimi napędami) które pozwalają na tokarce np. frezować albo wiercić nieosiowo
ale to tylko teoretyczne obroty wrzeciona tak ? bo wrzeciono tylko trzyma , tzn uchwyt tylko trzyma i nie zmienia się jego pozycja. Chodzi Ci o to ,że jak są 3 osie to można zmieniać nie tylko pozycje wysokość i szerokość narzędzia ale także np o 90* i nawiercić coś z góry lub z dołu
G1 G2 G3) nie służy do obróbki, lecz szybkiego przemieszczania się i dlatego (w każdym razie ja nie widziałem innego sterowania) nie trzeba programować prędkości tego ruchu (jest ona zapisana w parametrach sterowania ).
Maksymalna oś obrotu detalu: może chodzić
Maks. srednica toczenia detalu to 245 mm
Logicznie brzmi ,że maks. oś obrotu detalu to srednica no ale..