Wpis z mikrobloga

@ruda_nieruda: Smaczne, ale można odnieść wrażenie, że ten ptak nie poddaje się żadnym procesom obróbki termicznej - na szczęście do czasu. Należy piec długo i wytrwale. Najlepiej w brytfannie;)
  • Odpowiedz
@ruda_nieruda: tym razem danie akurat nie mojej produkcji i szczerze przyznam, że wątpiłem czy to się uda... była smażona na patelni bez tłuszczu (bo ten sam się wytopi) dokładnie 12 minut (od strony skóry) i 5 minut z tej drugiej, potem ściagnięte.... tłuszcz odlany i po pokrojeniu jeszcze jakieś 20 minut duszone.

Wyszła miękka co mnie zaskoczyło.

Kaczke polecam, bo to chyba moje ulubione mięso, smak nie do zastąpienia. Często
  • Odpowiedz
  • 0
@ruda_nieruda @dziczku kaczke to najlepiej mój tata robi najpierw chyba podsmaza a potem dusi w piekarniku w naczyniu zaroodpornym z dodatkiem marchewki i cebuli i chyba piwa. Wychodzi idealna. Zero suchosci
  • Odpowiedz