Wpis z mikrobloga

@rivq: bo masz niską jakość detali i obiekty takie jak skały są nie do końca poprawnie wyświetlane. Jak chcesz mieć pewność, to musisz strzelać wtedy, kiedy na czołgu przeciwnika pojawia się czerwona obwódka.
  • Odpowiedz
@rivq: A. masz za niskie ustawienia grafiki, konkretnie terenu (nie pamiętam jak to dokładnie się nazywa)

B. WG #!$%@?ło i model kolizyjny skały nie pokrywa się z graficznym.
  • Odpowiedz
@Zbychoo: Są miejsca w których możesz mieć celownik na przeciwniku, obrys czołgu a i tak #!$%@? w kupę gruzu bo WG #!$%@?ło. Na Himmelsdorfie na banana road tak było, nie wiem czy naprawili już bo dawno tam nie byłem. Na Ruinbergu na środkowej drodze też taki bug jest/był.
  • Odpowiedz
@Peleryna: włącz sobie celownik serwerowy albo ściągnij mod servercross2. Celownik serwerowy ma pewien lag względem tego, który jest generowany przez klienta gry.

@Eau-Rouge: ale to są rzadkie przypadki, generalnie działa.
  • Odpowiedz
@Peleryna: a ucz się czego chcesz, ja Ci mówię jakie jest rozwiązanie tego problemu. Zainstaluj ten mod, to zobaczysz, że jak szybko ruszasz wieżą, to celownik klienta i celownik serwerowy się nie pokrywają. Albo miej to w dupie i narzekaj, wszystko mi jedno. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Peleryna: Nie, tu wystarczy podstawowa wiedza na temat internetu i mózg.

@Zbychoo: No, generalnie jest ok, o ile ktoś nie lata na najniższych detalach, ale takie kwiatki się zdarzają. Jakiś czas temu Ob 430 miał niższy model kolizyjny wieży niż graficzny chyba, więc strzelając w czubek jego dachu pocisk leciał w powietrze. To samo chyba teraz z Ru 251 jest. WG lubi czasem odwalać jakieś głupie faile :D

Wczoraj miałem
  • Odpowiedz
@rivq: Protip: jeżeli kropka na środku celownika jest czarna, to znaczy, że tak naprawdę nie celujesz w czołg. Kiedy celujesz w czołg, jest zielona, pomarańczowa lub czerwona.
  • Odpowiedz
@Eau-Rouge: to mi ostatnio tak cały czołg odwróciło. Na Ruinbergu przejeżdżając przez któryś krater nagle zrobiła się jakaś magia i czołg obrócony o 90 stopni. Zaraz aż zobaczę na powtórce.
  • Odpowiedz
@Zbychoo: A to akurat bug fizyki raczej nie lag

@el_flaco: http://www.twitch.tv/circon/b/579407408 2h 8 minuta równo, obserwuj dokładnie Focha w 113 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@rivq: Czerwony-> nie masz szans przebić

żółty-> 50/50 mniej więcej

zielony-> przebijesz.

Ale, to nie bierze pod uwagę kąta pancerza, tylko jego grubość, więc mając coś co ma np. 175mm penetracji celując w T-54 pokaże ci zielone, mimo że nie masz
  • Odpowiedz