Aktywne Wpisy
PorzeczkowySok +60
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Milo900 +3
Cierpię na nerwicę lękową zwiazana z moim stanem zdrowia. Przez ostatnie miesiace badan z krwi nic nie wyszlo. Dzisiaj troche sie ruszalem (sprzatalem itp.), i czulem w lewej noce delikatny ból.
Generalnie jak leze nic nie boli. Byl to bol w tym kolku. Czy isc na sor bo to zakrzepica i moge zaraz wykitować?
Nie mam widocznych zyl, obrzeku nogi, ciezkosci nogi. Nie chce zbytnio ruszac tej nogi zeby skrzep się nie
Generalnie jak leze nic nie boli. Byl to bol w tym kolku. Czy isc na sor bo to zakrzepica i moge zaraz wykitować?
Nie mam widocznych zyl, obrzeku nogi, ciezkosci nogi. Nie chce zbytnio ruszac tej nogi zeby skrzep się nie
isc na sor?
- tak 30.9% (183)
- nie 69.1% (409)
#elektryka #elektronika #budownictwo kabel kupiony na #wish z $1 troche #cebuladeals
Kable mają pancerz bo przeznaczone są jak pisałem do instalacji zewnętrznej a ty jak ten maniak brniesz i wmawiasz mi bzdury ! Douczysz się trochę to możemy podyskutować !
"Kabel - zespół wzajemnie izolowanych przewodów, zabezpieczonych od wpływów zewnętrznych warstwami ochronnymi. Przewody kablowe są wykonane zwykle z miedzi(rzadziej z aluminium) w postaci pełnego drutu lub linki. Warstwy ochronne kabla składają sie z izolacji elektrycznej w postaci obwoju, oplotu itp. (wykonanego z papieru, przędzy bawełnianej, gumy lub tworzywa sztucznego), z wodoszczelnej powłoki najczęściej ołowianej
Koleś napisał wprost ze kabel to zespół przewodów w pancerzu. Ne dość ze wmawiasz głupoty z uporem maniaka to jeszcze nie potrafisz przyswoić informacji ze zrozumieniem. Czy na zdjęciu widoczny jest Kabel NIE czy widoczny jest przewód TAK bo jeśli ty widzisz kabel to pokaż mi gdzie jest ten pancerz z opisu jaki sam
@miszczo997: dawno tak nie śmiechłem
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Jak sam się zmasakrowałeś to teraz już z twarzą nie wybrniesz !
@miszczo997: Tu jasno jest to napisane. Ty dalej nie rozumiesz różnicy to bardzo mi przykro. Zacytuje ostatni raz źródło w którym jest to opisane tak bardzo łopatologicznie ze trzeba być amebą by nie zrozumieć
Witold Kotlarski, „Aparaty i urządzenia elektryczne” (WSiP, Warszawa