Aktywne Wpisy
Jerycho +21
Ja ateista lvl 38 (dotychczas kawaler), moja różowa katoliczka lvl 32 (5 lat po rozwodzie) wzięliśmy wczoraj Ślub cywilny i wieczorem ustawiliśmy status, że jesteśmy małżeństwem. Wśród komentarzy znalazł się komentarz jednej skrajnie religijnej znajomej. Pic poniżej. Zacytuję Ewangelię Św. Łukasza (16:18): "Każdy, kto opuszcza żonę swoją, a pojmuje inną, cudzołoży, a kto opuszczoną przez męża poślubia, cudzołoży." Jaką ripostę byście dali do takiego komentarza?

PanPrezes_PL +16
Najlepiej wydane pieniądze na nowy sprzęt , kupiłem monitor
Alienware AW3423DW
Obraz żyleta, siedzę już kilka godzin i tylko podziwiam tą perfekcyjną czerń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia to gorąco polecam, to jest monitor ostateczny, nic lepszego nie trzeba :)
#pcmasterrace #monitory #alienware #oled #komputery #informatyka #ultrawide
Alienware AW3423DW
Obraz żyleta, siedzę już kilka godzin i tylko podziwiam tą perfekcyjną czerń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia to gorąco polecam, to jest monitor ostateczny, nic lepszego nie trzeba :)
#pcmasterrace #monitory #alienware #oled #komputery #informatyka #ultrawide

http://www.s4tech.pl/Oferta-ZTE/Basis.aspx?Lid=23&Lit=VIEW&QUERY=STECHU_Articles.Id=66
Być może eksperci z @naprawalaptopow będą wiedzieć coś na ten temat?
#komputery #kiciochpyta #internet #router #pytanie
MEGABITY. I taki speedtest.pl, speedtest.net pokazuje prędkość w megabitach. Natomiast megabajt czyli milion bajtów to jednostka określająca pojemność dysku oraz wszelkich danych. Mając neta 6 Mb/s nie ściągasz pliku ważącego 30 megabajtów w 5 sekund, lecz w jakieś 40 sekund. Rzeczywisty transfer mierzę ściągając
"W czerwcu 2009 roku ostatecznie uznano standard 802.11g. Pracuje on podobnie jak 802.11b na częstotliwości 2,4 GHz, ale pozwala na transfer z prędkością 54 Mb/s. Standard 802.11g jest całkowicie zgodny w dół ze standardem 802.11b, jednak wykorzystanie starszych urządzeń powoduje w praktyce redukcję prędkości do 11 Mb/s."
Tak jest. Sprawdzone. Miałem tak na starym lapku. ~2,4MB/s szedł torrent i ni cholery więcej.
- 802.11g - (synchronizacja max. 54Mbit/s) - realny transfer do 22-24Mbit/s (realnego ruchu)
- 802.11n - (MIMO 1x1 - 40MHZ kanał - 150Mbit/s) - realny transfer max. do 70Mbit/s (realnego ruchu)
- 802.11n - (MIMO 2x2 - 40MHZ kanał - 300Mbit/s) - realny transfer max. do 120Mbit/s (realnego ruchu)
ja odnosiłem się tylko do tego, że napisałeś "...nie obsługuje standardu N. Pozostałe starsze standardy wifi mają max prędkość 11Mb/s", a to nie prawda.
Tutaj raczej działa kompatybilność n do g. W tej sytuacji zgadzam się, że zapewne @Psychopathy_Red ma adapter w standardzie g w lapku i działą kompatybilność wsteczna - gadają w standardzie g i stąd pobieranie ~3MB/s.
@brokenik: zgadza się, ale ogarnij