Wpis z mikrobloga

przede wszystkim to nalezy zaznaczyc

@stekelenburg2: Tak, nie wyraziłem się precyzyjnie. Dodany link mówi o bilingach.

Należy jednak zaznaczyć fragment:

Fundacja Panoptykon odkryła, że w 2009 roku policja, sądy, prokuratura i służby ponad milion razy zbierały wiedzę o Polakach jaką można wyczytać z informacji o połączeniach telefonicznych. Już wtedy to był rekord na skalę Unii Europejskiej.
@aaandrzeeey: przejrzalem kilka statystyk w zakresie samych podsluchow. Od 2010 liczba wnioskow o nie generalnie spada. Niestety dane z lat wczesniejszych w tej sprawie udostepnila HFPC tylko Agencja Bezp. Wew., nie musze chyba mowic ze za rzadow PiS widoczny jest wyrazny skok. Ale tylko w ABW, a ok. 80 proc. wnioskow kieruje policja.

Co do zapytan o billingi danych z czasow rzadow PiS nie znalazlem, od 2010 stale rosnie
Jakie zdanie wyrażaliście ?? Bojkot już się skończył, Wipler był zaproszony do kawy na ławę, a JKM ostatni raz w faktach był pokazany śpiący w UE ,czyli w żadnej ważnej sprawie. ZERO odniesienia do tych wszystkich przemówień i konferencji, zamiast tego taka wasza tradycja ośmieszyć, zmanipulować ( lecz na szczęście ludzie otwierają oczy).

Więc o jakim waszym zdaniu na ten temat mówicie? Bo to, że jest zmowa na atakowanie JKM i jego
Od 2010 liczba wnioskow o nie generalnie spada

@stekelenburg2: tak widziałem te liczby...

Ale tylko w ABW, a ok. 80 proc. wnioskow kieruje policja.

czyli w sumie to nie wiadomo jak było sumarycznie...

słyszałem, że za PO było więcej, coś gdzieś kiedyś krążyło, ale nie mogę się pochwalić twardymi danymi, na ten moment innymi niż te , które przytoczyłem powyżej - czyli dotyczącymi zapytań o bilingi.
@stekelenburg2: mam już trochę materiałów...

generalnie brakuje mi policji i z lat 2006,2007 i 2008

Z liczb wynik, że był znaczący wzrost liczby podsłuchów wnioskowanych przez CBA za PIS-u, oraz dalej za kadencji Kamińskiego jako szefa ABW (56 w 2006 r. przez 419 w 2007 r., 370 w 2008 r. i 101 w pierwszym kwartale 2009 r. ).

Ale na tle ogólnej liczby podsłuchów w ilości paru tysięcy te liczby nie
@aaandrzeeey: Z tego co widać pozostałe służb, tj:

Żandarmeria Wojskowa, Straż Graniczna, Biuro Ochrony Rządu, Agencja Wywiadu, Służba Kontrwywiadu Wojskowego, Służba Wywiadu Wojskowego są do pominięcia...

W 2008 r. doszło do tajnego wystąpienia w Sejmie ówczesnego ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ćwiąkalskiego dotyczącego podsłuchów. Jak ujawniła wtedy "Rzeczpospolita", podał on, że w 2007 r. o 18 proc. wzrosła liczba wniosków policji o kontrolę operacyjną, a o 25 proc. wzrosła liczba takich działań policji
@aaandrzeeey: http://www.hfhr.pl/wp-content/uploads/2012/12/HFPC_ABW_statystyki_4_12_2012.pdf takie informacje dostarczyła sama ABW.

W 2007 r. ówczesny minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro ujawnił tylko, że w 2006 r. policja złożyła o 4,6 proc. mniej wniosków o podsłuchy niż w 2005 r., a ABW - o 5,3 proc. mniej.

dziwne, to nie współgra z tym, co przedstawiła sama ABW.

A najbardziej mnie interesuje, skąd wziąłeś to:

Za pierwszej kadencji PO był natomiast spory wzrost ogólnej liczby podsłuchów...
Za pierwszej kadencji PO był natomiast spory wzrost ogólnej liczby podsłuchów...

@stekelenburg2: Na moje usprawiedliwienie mam:

słyszałem

i

ale nie mogę się pochwalić twardymi danymi,

Brakuje Policji za wcześniejsze lata... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Tutaj może być klucz...