Aktywne Wpisy
Fennrir +275
Dworzec kolejowy w Elblągu - przed i po "modernizacji". Był #modernizm z czasów III Rzeszy, jest styropianoza jak na budynku administracyjnym jakichś magazynów w Polsce powiatowej.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
KarnetNaGlony +524
Zna się na wielu rzeczach, jak coś się w chacie s-------i to on to naprawi ale dzisiaj usłyszałem coś co totalnie mnie wgniotło w fotel. Jako iż zaczołem katować #gitara ( interesowałem się od dawna ale grać zaczołem parę dni temu ) to to co powiedział mi dziadek mnie rowaliło.
Bez pierdzielenia. Zobił on własną gitarę elektryczną... od zera ( po za kluczami, bo musiał je kupić )... w wieku...
Wiedziałem, że interesował się elektroniką ale to? Nawet przetworniki zrobił sam.
Ale chwila. Po c--j miał robić gitarę skoro można było kupić?
No właśnie to był problem... pieniądze, a kiedyś nie było tylu firm co teraz tak więc gitary ( a raczej porządne zestawy gitarowe ) kosztowały 20.000 $.
Wiecie co jest jeszcze ciekawe? Mój dziadek ją kiedyś oddał ( jeszcze przed moim urodzeniem ) kolesiowi, który mieszka na tym samym osiedlu co ja xD.
Dziadek wątpi, że tamten facet na niej jeszcze gra i ( jeśli jest sprawna ) spróbuje ją odzyskać, a jeśli nie.... ZROBI MI NOWĄ :OOO
Wiem, że taka gitara nie będzie tak dobra jak fabryczna ale kiedyś była niesamowita ( z uwagi na bardzo dobrą jak na tamte czasy jakość ).
Taki dziadek to złoto, serio.
#gitara #chwalesie #dziadek #mojdziadek