Wpis z mikrobloga

Kurde, ciągle tak obiecuję i obiecuję te wpisy, ale czasu zero! Z domu koło 9 wychodzę, wracam koło 23 i padam na pyska, bez siły nawet, żeby wykop przejrzeć.. Ale zbliżamy się powoli do końca remontu.

Specjalnie dla @Aleks7 pokazuje, jak wygląda połączenie do którego się ostatnio przyczepił ;D Jak widzisz, było to najłatwiejsze i najszybsze rozwiązanie, biorąc pod uwagę układ ścian wcześniejszy (żeby jak najmniej poprawiać).

W niedzielę byliśmy w Ikei, kupiłam mnóstwo niepotrzebnego badziewia (czemu nie ma Ikei w Szczecinie ;<<<) i pudeł do rack systemów i na karmówkę, za ponad 700 zł. Duże to cholerstwo, ledwo do samochodu weszło.

Do rack systemów potrzebne są frezy na kabel grzewczy. Pierwsze zabawy z frezarką uważam za zakończone i owocne. Całkiem zajebiste to;D. Niestety - jak zawsze wszystko kupuję w pośpiechu. Potrzebowałam 6 i 9 m kabla grzewczego, więc zamówiłam siedmio- i dwunasto- metrowy kabel. Tak, żeby był zapas. Co się okazało? Że to jest PĘTLA grzewcza, a nie kabel, przez co niestety siedmiometrowy okazał się za krótki, musiałam użyć dwunastki i zamówić jeszcze jeden kabel - 15m. Jakie to cholerstwo jest drogie O.o...Czekam teraz aż przyjdzie i skręcam drugi rack system. Pierwszy wygląda tak. Właściwie to początek roboty. Między półką a pojemnikiem musi być minimalna przerwa, tak ze 2 mm, żeby węże nie pouciekały. podstawiałam listeweczki, wszystko gra i buczy ;D A tak się prezentuje w całości.

A tu kolejny regał. Tym razem kupny, do samodzielnego montażu... Gnój jeden, dobre 10 minut siedziałam na glebie przytrzymując nogą, dwiema rękami i głową, a to cholerstwo mi upadało... Tak prezentuje się w całości, będzie przeznaczony do szkleych terrariów, które zamawiałam u szklarza. Pacz! @Kempes

Na razie sklep prezentuje się tak. Wszystko stoi na swoim miejscu, dzisiaj biorę się za drugi rack i wystrój dużego terra dla agam. Nooo i jjeszcze kładę folię w płynie do kameleonowego terrarium ;D

No, to by było na dziś...

#szczecin #gadzibastion #gady #terrarium #diy @GraveDigger @PanKara
Khaleesi - Kurde, ciągle tak obiecuję i obiecuję te wpisy, ale czasu zero! Z domu koł...

źródło: comment_lDxdNMA3DQhEAhHyp7Pm83ZgIEeXwltN.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaleesi: A gdzie jest najbliższa Ikea jeżeli nie w Szczecinie?:O

W ogóle widzę, że najlepsze polskie p--o jest, więc jest impreza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz