Wpis z mikrobloga

Kontrowersyjna czerwona kartka, którą otrzymał Vincent Kompany w niedzielnym meczu z Arsenalem została anulowana

An Independent Regulatory Commission has today upheld a claim of wrongful dismissal regarding Manchester City's Vincent Kompany. The defender was dismissed for serious foul play during his side's match against Arsenal on Sunday 13 January 2013. As a result, Kompany's three-match suspension has been withdrawn with immediate effect...

za The Guardian

#pilkanozna #premierleague
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@payner: To całkiem szybko nawet. Na wniesienie odwołania masz 2 dni, Na rozpatrzenie nawet więcej w zależności od tego kiedy jest następny mecz.
  • Odpowiedz
@march: ci co odwolali potrzebowali az 2 dni zeby sie zorietowac ze karta byla nieuczciwie dana? mysle ze 2 minuty by im wystarczyly... nastepnie przerwali by mecz i sprostowali zamieszanie.
  • Odpowiedz
@Vojtazzz: @RafiRK: Było zalecenie dla sędziów, żeby wślizgi obiema nogami karać czerwoną. Tak było w tym wypadku. Część kibiców, piłkarzy twierdziło, że powinien wylecieć i był niezły flame. Decyzja FA kontrowersyjna, bo sprzeczna z w/w zaleceniami, poza tym są cholernie niekonsekwentni jeśli idzie o karanie takich ataków. Z meczów LFC co pamiętam to Shelvey za coś takiego poleciał, Glen Johnson już nie.
  • Odpowiedz
@march: E tam, to nawet nie był wślizg dwoma nogami, Wilshere sam się na niego nadział na pełnej szybkości, Kompany tylko wyciągnął nogę (miał bliżej), nawet nie oderwał jej od murawy. Kartka z czapy, co miał zrobić, odsunąć się? Nie róbmy sobie jaj, to jest Premier League
  • Odpowiedz
@Vojtazzz: Jak patrzyłem na ten mecz to mając w pamięci tą gadkę FA byłem pewien, że Kompany wyleci. Na powtórkach z różnych kątów już nie jest to takie oczywiste. Trochę federacja wydziwia, raz udzielając takich werdyktów, raz innych. Jutro będzie pewnie trochę artykułów na ten temat.
  • Odpowiedz
@march: Jasne że czasem podejmują kontrowersyjne decyzje. Chociażby zawieszenie Ivanovica rok temu vs nie zawieszenie Van Persiego w tym, za w sumie to samo. Ale mówimy o tym konkretnym przypadku i tutaj trzeba się zgodzić, bo kartka była zupełnie z kosmosu. Ja wiem że może popadam w drugą skrajność, ale na pewno jestem bliższy opinii że tutaj nie ma w ogóle faulu, niż że to jest czerwona kartka. Dlatego dobra
  • Odpowiedz
@march: No ale ja też to oceniam na podstawie powtórek. W pierwszej reakcji krzyknąłem CZERWONA. Dopiero potem zobaczyłem, że to tylko tak wyglądało z jednego ujęcia. Zresztą to samo mówili komentatorzy.
  • Odpowiedz