Wpis z mikrobloga

@ShortyLookMean: nie wiem, worda nawet nie pamiętam kiedy ostatnio używałem.

Wspomniałeś o wstążce... przypomniałem sobie, że opcje drukowania (CTRL+P nie działało, albo było coś innego trywialnego) znalazłem dopiero po szukaniu w google (Office 2010 lub 2013) :D
@CKMasterDriver: też inżynierkę w LibreOffice utworzyłem. Ozdobne headery, footery, dodatkowe wcięcia, brak numeru strony przed końcówką rozdziału. Moja praca była lepsza jakościowo niż większość prac pisanych za pomocą MS Office.

@Lukasz16a: Rodzaj pakietu biurowego ma małe znaczenie podczas tworzenia dokumentów. Liczą się umiejętności. Wstążka u góry to tylko dodatek. Prawdziwy profesjonalista i tak korzysta ze skrótów klawiaturowych.
@CKMasterDriver: akurat dyplomówkę pisałbym w LaTeX. Masz wywalone jak to się wyświetla - tylko musisz mu powiedzieć, że tu jest lista, tu nowy tytuł. Resztę robi sam.

Pisałem w tym nawet sprawozdania - raz poświęcony czas na szablon i później wszystko z górki, bo tylko uzupełniałem odpowiednie rzeczy i robiło się samo ;) To jest pisanie - kiedy myślisz o pisaniu, a nie formatowaniu tekstu.

W jakimkolwiek office zawsze mi się