Wpis z mikrobloga

@goomowy: moim zdaniem brakuje dwuglowych uda, lydek, tylu i "bokow" barkow, rozciagania klaty ale na poczatek i jako FBW moze byc. Sprobuj gdzies wplesc glute ham raises, unoszenie hantli na boki + to samo w opadzie i rozpietek na skosie albo bramie
  • Odpowiedz
zaczynaj trening od przysiady/mc/wyc poz/wż, nie rób przysiadu z mc na jednym tren., na trica rób pompki na poreczach, przysiad staraj się robić dupą do ziemi.
  • Odpowiedz
@goomowy: nie układaj sam bo jeszcze nie wiesz jak i nie znasz swojego organizmu. Weź jeden ze sprawdzonych planów i trzymaj się go pół roku.

Sprawdź takie plany: Stronglifts, BillStar 5x5, PHUL. Równie dobrze możesz rzucić monetą bo tak na prawdę nie masz jeszcze żadnych preferencji :-)

@washington: można jedno i drugie razem tylko mądrze ;-)
  • Odpowiedz
@lozik: @callforfireee: wiecie u mnie z nogami to sprawa jest taka że mam je zajebiście masywne. Łyda i udo wielkie. (Taka genetyka). Nogi będę ćwiczył bo trzeba. Ale bardziej mi zależy na górnej części ciała. Zrzucić fat i zbudować sylwetkę.
  • Odpowiedz
@lozik: @berti: @ETplayer: @callforfireee: dzięki Panowie za rady. A pomożecie coś z seriami i powtórzeniami?

Jak to poukładać na początek?

@berti: Dzięki przejrzę te plany. Na razie jeszcze trochę domorduje ten co wczoraj wstawiałem i chcę przejść na FBW bazując na tym co do tej pory zrobiłem i co dało jakieś efekty :-)
  • Odpowiedz
@goomowy: jeżeli dopiero zaczynasz koksować to zrób 2 tyg 10-15 powt., mały ciężar, patrz na technikę. Potem możesz dołożyć. Ogólnie ja polecam na wielostawy 5x5, małe partie 12-8p 3-4s
  • Odpowiedz