Wpis z mikrobloga

@Sancho_Pansa: ale o ile dobrze wiem, to te historie "wyszła bogato za mąż, rozwiodła się szybko i dostała hajs" to są mity, bo w razie rozwodu dzieli się tylko ten majątek, którego małżonkowie dorobili się razem (tzn. po tym jak zawarli małżeństwo). I skąd masz te 99,9% kobiet? Czy choćby w najbliższym otoczeniu miałeś takie przypadki? Czy tylko powtarzasz głupoty, które inni opowiadają bo "kolega jego kolegi chciał intercyzę i żona
  • Odpowiedz
@ziemniaczana_krolewna: W działalności gospodarczej? Proszę Cię.

Ps. Co do postu wyzej - to tak nie dziala. Sam Berlusconi ma zasądzone 20 tys euro elimentow miesiecznie dla swojej malzonki ktore sa od czapy. U nas na Wykopie to samo mial chyba Slawek ktory musial placic zonie ktora nic nie wniosla majatkiem. Polskie prawo i wiekszosc Europejskiego gnoji mezcznyzn przy rozwodach i to jest problem. REALNY problem.
  • Odpowiedz
@sasekk: Nie rozumiem juz nic. Z jednej strony wszyscy chcą, by kobiety siedzialy w domu i zajmowaly sie dziecmi i samym dome, a z drugiej sie smieja ze nie osiągają one sukcesow zawodowych. xD
  • Odpowiedz
@loczyn: A bo alimenty to co innego. I tu Ci przyznam rację - polskie prawo przy rozwodzie działa na niekorzyść mężczyzn, zwłaszcza jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi.

A co do działalności gospodarczej, zauważyłam że w Polsce kobiety sporo interesów rozkręcają, ale najczęściej jednoosobowych albo małych firm.
  • Odpowiedz
A co do działalności gospodarczej, zauważyłam że w Polsce kobiety sporo interesów rozkręcają, ale najczęściej jednoosobowych albo małych firm.

@ziemniaczana_krolewna: No i dobrze. Jest mniej miliarderek dlatego, że kobiety ogólnie nie mają ciągot do tego typu rzeczy. Taka powinna być linia obrony, a nie "bo jesteśmy ciemiężone przez mężczyzn".
  • Odpowiedz
Nie rozumiem juz nic. Z jednej strony wszyscy chcą, by kobiety siedzialy w domu i zajmowaly sie dziecmi i samym dome, a z drugiej sie smieja ze nie osiągają one sukcesow zawodowych. xD

@MaxiimumR:

bo czasami nie siedzą w domu, dostają sporo o potem jeszcze łupią jak wikingowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
łupią jak wikingowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@klonpvv: oj tam łupią, są "przedsiębiorcze" i pomysłowe. W świecie biznesu nikt nie jest uczciwy to czemu i kobiety by nie mogły szybko się dorobić?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz