Wpis z mikrobloga

@cansio: 15k to nie 5k. ok 10k mozna kupic samochod którym pojezdzi się bezproblemowo kilka lat ale auto za 5 kupione w komisie, gdzie zarobić musi komisant a auto trzeba było podszykować żeby nie wrastalo w trawnik.... wiesz ile musialo kosztować przy odkupie od własciciela? (zwłaszcza sciągnięte gdzie trzeba zaplacic za transport) Naprawde lepiej przejrzeć allegro albo popytać znajomych jak nie szuka się limuzyny klasy premium albo sportowego potwora można wyrwać
@infamousrwk: szukalem auta w Warszawie i bliskiej okolicy 3 lata temu dla siebie zaczynalem od limitu 10k skończylem na 30k. W zeszlym roku szukalismy dla brata limit 10k. Nie mogę ci polecić żadnego komisu z samochodami do 20k. Ja nie mówię że nie można trafić okazji. Ale polecić ci nie mogę. 90% nastawiona jest na "młodych dynamicznych", którzy szukają auta klasy premium ok 40-50k zeby szpanować bo nie stać ich na
Mam 5 znajomych co kupili w komisie samochody do 10/15 tysięcy i jeżdżą bezawaryjnie ponad rok.

@cansio: Ale co to ma do wyboru komisu? W kazdym może się trafić maszyna za 10/15 tysi bezawaryjna przez rok
@infamousrwk: A czego szukasz dokładnie, bo jutro jadę po coś w podobnej kwocie do Niemiec. W komisach nic nie znajdziesz ciekawego, bo ceny mają zawsze mocno pozawyżane.
@infamousrwk: Jako osoba znająca się na rzeczy polecam Ci poszukanie aut od prywatnych osób. Za 5k zł jedynie krajowe wchodzą w gre, a jak gadamy o krajowych to w komisie zapłacisz 1000zl więcej niż u prywatnego.