Wpis z mikrobloga

#!$%@? mireczki mam problem. Czy to normalne,ze Junkers po przerwie w użytkowaniu przestaje grzać? Nie było mnie ostatnio przez trzy tygodnie w mieszkaniu i mam zimna wode i nie chce grzać,pamietam,ze kiedyś miałem podobnie,a potem się ustabilizowalo.Czo robic? #kiciochpyta #polskiedomy
  • 16
@tstudent: Tego to już nie wiem bo u mnie jest na zatrzaski, ale ja mam stary Junkers. A opcja jest tego typu że wymiennik ciepła posiada na rurkach drobne żebrowanie (takie jak na przykład w chłodnicy samochodowej) i jak naleci tam syfu to potrafi właśnie nie grzać dopóki tego nie wypali.
@tstudent: tak jak przypalisz czymś to powinno zaskoczyć tylko długo nie czekaj jak nie odpali żeby nie pierdyknęło :) Ja mam w ogóle junkers bezbateryjny odpala na "świeczkę" także u mnie mruga tylko ognik ;)
@tstudent: u nas jak bateria słabła, to iskra też się tworzyła i po 30 razy, ale była za słaba przez co gaz nie odpalał i trzeba było wywietrzyć pomieszczenie i po 10 minutach zaskoczyło. Pewnie wymiana baterii pomoże. Oczywiście w trakcie odpalania u mnie mruga na zielono, ale i tak nie odpalało jak bateria była słaba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tstudent: jak dioda mruga na czerwono to pewnie baterie,bo też tak mam zazwyczaj, ostatnio w ogóle nie chciał odpalić i okazało się że czujnik był jakiś do wymiany. Wymień na razie baterie, jak nie pomoże to poszukaj jakiegoś speca, mój zawsze raz w roku każe się wzywać na rutynowe czyszczenie i przegląd.