Wpis z mikrobloga

@Kuriozal: Ja dzisiaj przyprawiłem pieprzem cytrynowym, pieprzem ziołowym i odrobiną soli. Zostawiłem tak na 30-40 min. W tym czasie zrobiłem sobie szpinak. Rozgrzewasz mocno patelnie teflonową, zmniejszasz (u mnie 7/9 i kładziesz skórą na dół. Około 5-6min ma się smażyć, aż środek będzie jasno różowy, przewracasz na drugą stronę rybę i czekasz 2-3min aż dojdzie do końca. Zdejmujesz patelnie z ognia i zostawiasz na kilka min żeby odpoczął łosoś. Wykładasz na
@Kuriozal: ja tak jadam, ale z majonezem :> Łososia posolić i popieprzyć. Pora kroisz w krążki i wykładasz na łososia, na tym rozsmarowujesz 2-3 łyżki majonezu. Na dno naczynia żaroodpornego dajesz kilka kropli oleju, na to łososia i do piekarnika na 15-20 minut