Wpis z mikrobloga

#przegladstarychgier #gry #gimbynieznajo

MDK (1997) - ciesząca się sporym uznaniem gra akcji z widokiem z perspektywy trzeciej osoby (TPP), będąca dziełem deweloperów ze studia Shiny Entertainment. Gracz wciela się w postać Kurta Hectica, który przy pomocy intelektu i wynalazków doktora Fluke'a Hawkinsa musi stawić czoła obcej rasie atakującej Ziemię.
L.....s - #przegladstarychgier #gry #gimbynieznajo 

MDK (1997) - ciesząca się spor...

źródło: comment_TLtDkfJ1EBrFtKm6XrGzzwPQJrls5Dqi.jpg

Pobierz
  • 16
MDK 2 (2000) - przygotowana przez deweloperów z firmy BioWare kontynuacja wydanej w 1997 roku gry akcji MDK. W sequelu gracze poznają dalsze przygody Kurta Hectica, doktora Hawkinsa i cybernetycznego psa Maksa. Tym razem bohaterowie próbują powstrzymać inwazję obcych na Ziemię. Rozgrywka wymaga efektywnego wykorzystania indywidualnych umiejętności każdej z postaci.
L.....s - MDK 2 (2000) - przygotowana przez deweloperów z firmy BioWare kontynuacja w...

źródło: comment_3RN5iq5tI4i9EWLlcwGhgrcTefhzNl21.jpg

Pobierz
@LordOfTheBananas: pamiętam jak wydębiłem od Mamy sporo kasy na gry, stojąc (jeszcze wtedy) w Geant (ktoś to w ogóle pamięta?) dumałem i wahałem się właśnie między MDK, a Diablo II - szczerze? Nie żałuję, chociaż na MDK byłem mega napalony po rozegraniu dema bodajże z CD-Action. To były piękne czasy. :)
@LordOfTheBananas: O człowieku, to była pierwsza gra w jaką grałem na swoim pierwszym, własnym komputerze. Pamiętam, że była dołączona do clicka około 2000 roku, no może 2001. Bardzo podobał mi się tryb snajperski i latanie z wykorzystaniem wentylatorów. Chyba nigdy jej nie skończyłem. Klasyk.