Wpis z mikrobloga

No po prostu JA P------Ę. :| Na #arhneu pojawił się film z serii "Pokój Gracza", na którym @archonik pokazuje swoją kolekcję gier, związanych z nimi gadżetów, konsol itp itd. Ogólnie cały pokój wypełniony tysiącami "growych" gratów, aż miło popatrzeć na tak imponującą kolekcję i człowieka realizującego swoją pasję.

Wiecie jaki jest najbardziej zaplusowany komentarz pod filmem? Otóż jest to wypowiedź jakiegoś sebixa, który stwierdził, że zbieranie czegoś to idiotyzm, że lepiej to sprzedać, kupić wódeczkę i się n-----ć, bo przecież liczy się tylko melanż. :|

@archonik - pisałeś jakiś czas temu o obniżającym się poziomie komentarzy i wyłączaniu opcji komentowania na innych kanałach. Byłeś temu przeciwny, ale proszę: przemyśl całą sprawę jeszcze raz.
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rss: Niestety coraz więcej cebuli w tych komentarzach, taki siebix proprostu nie może znieść, że ktoś może mieć tyle gier, a może któryś z jego ulubieńców na yt ma mniejszą kolekcję i dlatego tak jedzie po Archonie? Zaprawdę nieznane są myśli gimbusów.
  • Odpowiedz
@archonik: na Twoim miejscu zablokowałbym możliwość komentowania. Owszem, może niektórym użytkownikom to się nie spodoba i być może nawet niektórzy strzelą focha na cały kanał Arhn.eu, ale podejrzewam, że będą to głównie ci lubujący się w kręceniu gównoburz itp. Nie oszukujmy się: mało kto wchodzi w komentarze aby podjąć jakąś ciekawą dyskusję (co też sam zauważyłeś - przeniosło się to na FB i inne miejsca), więc grono najbardziej wartościowych użyszkodników
  • Odpowiedz
@rss: Prawdą jest jednak, że wyłączonym komentarzom towarzyszy pewne przekonanie, że "coś jest nie tak z filmem" co może potencjalnie zniechęcić nowych odbiorców. Głupio zniechęcać widza tylko dlatego, że nie może skomentować czegoś pod filmem.
  • Odpowiedz
@zaxcer: Haha, to by był ciekawy eksperyment. Ale Wykop to mało neutralny grunt. Wolałbym przekierować je na własną stronę www, gdzie mam trochę większą kontrolę nad swoją treścią.
  • Odpowiedz
@zaxcer: @archonik: dem3000 swojego czasu czynil tak na swoim kanale. Komentarze na yt zablokowane, a dla zainteresowanych skierowanie do komentarzy na stronie demlandu. Szybko jednak wrocil do normalnosci, spytajcie co nie wyszlo.
  • Odpowiedz
@rss: a ojciec @archonik 'a wypisuje na jakimś forum : "mój syn jest fanatykiem gier, pół mieszkania z------e grami, średnio raz w miesiącu ktoś wejdzie w leżącą na ziemi płytę DVD ... " :D

A tak całkiem poważnie, to opcja wyłączenia komentarzy jest słabym pomysłem, Sebixy pomyślą, że " hehehe zoba Mati, on sie boi naszych komentarzy bo je wyłączył hehehe". Osoba inteligentna zleje na to i przewinie w
  • Odpowiedz