Wpis z mikrobloga

Jakoś mnie naszło żeby powspominać betę Destiny.

IMO tę grę można by określić jako krzyżówkę dowolnego mmo rpg z Halo, nawet uniwersum jest hybrydą SF i fantasy.

Nigdy wcześniej nie grałem w żadnego fpsa który by czuł się tak dobrze na konsoli jak Destiny. Mechanika jest świetnie dostosowana do pada, aimassist działa perfekcyjnie. Gra wiele straciłaby gdyby grać w nią na myszy i klawiaturze.

Potyczki pvp z racji dowolności w wyborze broni w becie były totalnie niezbalansowane.

Poza tym na każdym kroku czuć wysoki budżet i wysoki współczynnik "napracowania".

Ja generalnie bawiłem się świetnie ale grę kupię dopiero gdy wcześniej wyposażę się w ps4.

#destiny #ps3 #gry #konsole #mirkoligaps3
  • 2
@Lumpart: Myślisz, że na XBOX 360 nie będzie warto jej kupić (kiepska jakość)? Widziałem filmy z gameplayem i też mi wpadła w oko. Bardzo mi się spodobał Mass Effect i jakoś ta gra mi się z nim kojarzy.
@swhite: Wersja na stare konsole nie wygląda tragicznie ale w porównaniu z obecną generacją to przepaść. Podobieństwa Destiny z Mass Effectem zaczynają się i kończą na konwencji SF.

Destiny stawia na mechanikę i dobrą zabawę przy tłuczeniu wrogów w gronie innych graczy, dużo bliżej jest jej do Borderlandsów.

ME to gra dużo mniejsza, zorientowana na opowiadaniu historii.