Wpis z mikrobloga

#gry #crpg #divinity

Uwaga! spoiler w spoilerze! (Kto by pomyslal?!)

To, ze tworcy gry Divinity: Original Sin kreca ostra beke w iscie pratchetowskim stylu wiedzialem od samego poczatku...

Btw jak wam lezy taka humorystyczna konwencja? Bo mi mimo, ze mi sie podoba, to szczerze ubolewam, ze nie zrobili z tego "powaznego" rpga. Technicznie rzecz biorac jest to bowiem, mimo wielu niedociagniec, najlepszy rpg od daawna. Taki prawdziwy powrot do korzeni z lekkim powiewem swierzosci. Cala nadzieja lezy w moderach.

Widze, ze juz duzo heheszkow z gry przewinelo sie w tagu #divinity jeeej nie jestem sam!

Na screenie 5 zywiolow w 3 osobach: Ziemia/Ogień - Scarlet, Woda/Powietrze - Jahan, SERCE! - Roderick.
źródło: comment_QegAQUf52klztymZDPwsVBMhlr8jfzOL.jpg
  • 4
@Navrazz: Nawiazujac do twojego spoilera wychodzi tu jeszcze dobra robota przy polskim tlumaczeniu z ktorym niestety sie nie wyrobili na premiera. Sam gram po angielsku, ale wolalbym polska wersje gdyby byla skonczona. Jak ktos sie jeszcze zastanawia czy warto to dodam, ze gre mozna wyrwac za 60zl, co jest smieszna cena jak na nowosc.
@piejo89: Nie ukrywam, że z jednej strony to humorystyczne podejście bardzo mi się podoba, ale jednak fabuła pozostawia pewien niedosyt- nie angażuje tak bardzo, jak bym chciał. No ale gameplay solidnie przykuwa do gry. Również wierzę, że w przyszłości doczekamy się świetnych fanowskich dodatków :)