Wpis z mikrobloga

@snx: dają na jakąś godzinę, potem zatyka znów a trzeba brać co 8 godzin najczęściej. Nawet gorąca kąpiel z olejkiem kamforowym nie pomogła. A jutro Sylwester:(

@Prezidento moja pompka wygląda tak, że jak już c---i dotkną podłogi to potrzeba dźwigu, żeby postawić do pionu
  • Odpowiedz
@galaretka: Z domowych to inhalacje olejkiem eukaliptusowym, a z mniej domowych Sudafed/Cirrus - naprawdę polecam.

+ Możesz jeszcze rozgrzać sól, zawinąć ją w jakiś cienki ręczniczek i przykładać sobie w okolice zatok.
  • Odpowiedz
@galaretka: Inhalacja nad garnkiem z gorącą wodą i roztworem soli, jeżeli masz to możesz dodać jeszcze co jakiś czas parę kropel olejków eterycznych. 10 minut z głową w takiej saunie potrafi pomóc :)
  • Odpowiedz
@galaretka: Litr wody, łyżka stołowa soli kuchennej. Głowę nakrywasz ręcznikiem i spokojnie oddychasz. Tak jak wspomniała @obs_ordine możesz dodać jeszcze olejki eteryczne. Możesz stosować tą metodę 2-3 razy dziennie. Podczas imprezy sylwestrowej pozwoliłbym sobie osobiście użyć większej ilości(tzn. częściej) kropli do nosa gdyby nic innego nie pomagało - to akurat tylko moje zdanie(!), zdarzało mi się coś takiego robić, negatywnych skutków nie zauważyłem. Czekam na info czy udało się
  • Odpowiedz
@galaretka: rutinoscorbin 3xdzien po 3 tabletki + czosnek w kapsułkach 3xdzień po 2 kapsułki, wit C 1000/ 1xdzień i na noc coś rozgrzewacjącego. nie wierzyłam że wyleczy, póki nie spróbowałam :)
  • Odpowiedz