Wpis z mikrobloga

@Fheat: no, czekając te 30-40 sekund na zmianę światła umarłbyś pewnie ze trzy razy ze starości. Tragiedia, takiemu dynamicznemu człowiekowi życie psuć!

@PedroLeon: no to może lepiej dodać do prawa wyjątek? Co ma do tego wysokość kary?
@rss: haha, naprawdę myślisz że ludzie nie będą biec na uciekający im autobus z powodu czerwonego światła?

Błagam, mandat za przejście na czerwonym świetle często powoduje niebezpieczeństwo ze względu na to, że spieszący się ludzie nie wypatrują przejeżdżających z prawej i lewej strony aut tylko wyszukują na całym polu widzenia policji bądź SM co obniża skupienie.

Czerwone światło powinno być czynnikiem prewencyjnym a nie karnym.

Myślisz że gdyby od dzisiaj nie
@to_jest_chyba_kurcze_zart: dokładnie tak myślę, bo większość ludzi to durne bydło, które by jeszcze na środku ulicy strzelało focha na kierowcę, który ich obtrąbił. Ba: zdziwiłbyś się jak często widzę idiotów, których przerasta wciśnięcie przycisku przy przejściu - czekają, niecierpliwią się i wbiegają na czerwonym.

@Fheat:

gdzie ci się światła zmieniają po 40 sekundach?

To raczej pytanie gdzie ty mieszkasz, że tak nie jest? Nie pomyliłeś czasem świateł z semaforem kolejowym?
@rss: Naprawdę tak myślisz? To co z miejscami gdzie jest zebra bez świateł? #!$%@? loteria? Tony gnijących ciał na poboczach? xD

Ludzie są głupi, jednak nie jeśli o ochronę własnego życia. A wyjątki są zawsze ale one tylko tę regułę potwierdzają.
A ja mam dość płacenia mandatów za przejście po pasach w nocy, gdy nie ma żadnego samochodu i nie stwarzasz żadnego zagrożenia.

@Fheat: Albo w sytuacji gdy masz doskonały widok na obie strony jezdni i widzisz, że nic nie jedzie w odległości kilkuset metrów, więc nie ma fizycznej możliwości, żebyś komuś wszedł pod koła.
@grim: Radiowozy nie jeżdżą nocami? Też miałem taką sytuację w nocy i na szczęście skończyło się na upomnieniu. Po prostu przejeżdżali i zauważyli, że przechodziłem na czerwonym.
Czyli jednak jesteś debilem. Sam nie przechodzę na czerwonym bo to jest niezgodne z przepisami ale nie raz widziałem jak o 12 w nocy policja zgarniala ludzi za przechodzenie na czerwonym podczas gdy na ulicach było pusto. Zresztą światła są nie tylko na głównych drogach i nie wszędzie są guziki a w wielu miejscach guzik nic nie zmienia.
no, czekając te 30-40 sekund na zmianę światła umarłbyś pewnie ze trzy razy ze starości.

@rss: byłeś gdzieś za granicą? stosowanie świateł w centrach miast w Polsce woła o pomstę do nieba

przykład - Katowice, Pocztowa czas oczekiwania około 60 sekund, na tym skręcie w najlepszym razie przejeżdża 1-2 samochodów - piesi muszą czekać (to jest jedno z głównych wyjść z dworca kolejowego). Oczywiście można by to uzasadniać zapewnieniem bezpieczeństwa -