Aktywne Wpisy
ZielonaMarysia +57
15 lat temu przez internet poznałem marokankę, nawet nie pamiętam przez co, ale wydaje mi się to była taka strona, na której łączy Cię z anonimusem. Pisaliśmy przez wiele lat, mieszkała w ubogiej rodzinie w Rabat. Była bardzo mądra, fizyka kwantowa i te sprawy. Studiowała w państwowej szkole w Rabat. Na początku ratowałem ją wynajmem super komputera w AWS do skomplikowanych obliczeń, a potem za moją namową, udało jej się dostać do
Bananek2 +227
* Code de procédure pénale - Article R49
@PedroLeon: no to może lepiej dodać do prawa wyjątek? Co ma do tego wysokość kary?
Błagam, mandat za przejście na czerwonym świetle często powoduje niebezpieczeństwo ze względu na to, że spieszący się ludzie nie wypatrują przejeżdżających z prawej i lewej strony aut tylko wyszukują na całym polu widzenia policji bądź SM co obniża skupienie.
Czerwone światło powinno być czynnikiem prewencyjnym a nie karnym.
Myślisz że gdyby od dzisiaj nie
@rss: Szczególności gdy masz nocny za minutę, a kolejny za 30 minut. Poza tym gdzie ci się światła zmieniają po 40 sekundach?
@Fheat:
To raczej pytanie gdzie ty mieszkasz, że tak nie jest? Nie pomyliłeś czasem świateł z semaforem kolejowym?
Ludzie są głupi, jednak nie jeśli o ochronę własnego życia. A wyjątki są zawsze ale one tylko tę regułę potwierdzają.
Mieszkam w Warszawie. Można spotkać skrzyżowania, że czeka się kilka minut.
@Fheat: Albo w sytuacji gdy masz doskonały widok na obie strony jezdni i widzisz, że nic nie jedzie w odległości kilkuset metrów, więc nie ma fizycznej możliwości, żebyś komuś wszedł pod koła.
@rss: byłeś gdzieś za granicą? stosowanie świateł w centrach miast w Polsce woła o pomstę do nieba
przykład - Katowice, Pocztowa czas oczekiwania około 60 sekund, na tym skręcie w najlepszym razie przejeżdża 1-2 samochodów - piesi muszą czekać (to jest jedno z głównych wyjść z dworca kolejowego). Oczywiście można by to uzasadniać zapewnieniem bezpieczeństwa -