Wpis z mikrobloga

Nie wiem co sądzić o tej całej sytuacji na #ukraina. Z jednej strony faktem jest, że ruscy i ukraińcy to zwykła dzicz i nie powinni strzelać do żadnego samolotu, a tym bardziej do cywilnego, ale... Po cholerę ten samolot leciał nad strefą działań bojowych? To się nie mieści we łbie, że do tej pory przemieszczanie się na tym obszarze było dozwolone.

#ruskapropaganda #ukrainskapropaganda
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@onkel: nie szukam winnego od tyłu, chociaż trzeba przyznać, że po części to też kapitan samolotu jest winny -- bo leciał tędy, a nie powinien.

@kapelushh: faktycznie źle sformułowałem zdanie, ale nie miałem na myśli tego, że ukraińcy strzelali.
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy: w strefie działań wojennych należy spodziewać się absolutnie wszystkiego, zwłaszcza, że w konflikcie biorą udział ruscy.

Trzeba myśleć profilaktycznie i nie narażać 300 ludzi na katastrofę. Chociaż, tak jak już mówiłem -- jest to głównie wina ruskiej dziczy i kretynów. Strzelać do samolotu, chociaż nawet nie wie się czyj on jest. Idiotyzm.
  • Odpowiedz
@i_forgot_my_password: bo Europa Zachodnia tak naprawdę już miała w tyłku Ukrainę i to, że się leją tam od tygodni. Chyba myśleli, że coś tam postrzelają do siebie, ale rozejdzie się wszystko po kościach (czytaj Ruskie zajmą teren). Wszyscy bagatelizowali walki bo były daleko od ich granic.
  • Odpowiedz