Wpis z mikrobloga

#seriale zacząłem walczyć z nałogiem mojej mamy oglądania hiszpańskich telenoweli, jako, że wkręciła w nie moją 5-cio letnią siostrzenice. Zaproponowałem, że znajdę jej lepszy serial i ściągne wszystkie odcinki by mogła oglądać kiedy chce. No więc szukam, musi być w nim dużo miłości, ale żeby to wszystko miało jakiś sens. Mama nienawidzi fantasy i kryminałów, kiedyś oglądała dynastię tudorów ale teraz ma dosyć "tej mrocznej Anglii". Co byście zaproponowali? #pytanie #problem
  • 25
@patikoti: po co z tym walczyć? Jak lubi to niech ogląda.

No więc szukam, musi być w nim dużo miłości,

Raczej w nowych serialach oprócz telenowel nie znajdziesz nic co spełnia to kryterium. Twoja mama lubi ten typ serialu i musisz się z tym pogodzić.
@patikoti: Winners And Losers, Parenthood, Downton Abbey, House, Greys Anatomy, moja mama swojego czasu z przyjemnością u mnie również oglądała Friends , z polskich Miasteczko moja mama lubi jest nawet na vod od tvn. Ogólnie moja mama też lubiła takie seriale o których piszesz ale udało mi się trochę z tym zawalczyć a te które ci podałam z przyjemnością razem oglądamy bo mnie też od nich mózg nie boli. :)
@flager: kiedy własna matka wpada w trans oglądania seriali po 3-4h dziennie i cały świat przestaje dla niej istnieć zaczynamy się z rodzeństwem o nią niepokoić a ciągnie się to już od roku
@flager:

@jagutex: nie pracuje , obowiązków nie zaniedbuje, zajęcia ma i wszystko z nią gra ;-) tylko gdy wybija godzina serialu to nie odpuści choćby się paliło w jej planie dnia wszystko jest ustawione by zdąrzyć na "seans"
@patikoti: to teoretycznie nie trzeba jeszcze jej odciągać, ale jeżeli ten nawyk wyrobiła sobie w ciągu roku, to trzeba obserwować czy godziny poświęcane serialom nie będą się zwiększać. Zmiana z telenowel na coś bardziej ambitnego nie spowoduje, że zacznie mniej przesiadywać przed TV.
@flager: gotowe na wszystko i seks w wielkim mieście to dwa seriale których szczerze nienawidzi ;-) zainteresowały ją winners and losers, downtown abby. Za to medycznych też nie znosi. Cośtam jej podrzuce może się jej spodoba mam już dość tych alfonsin, ramon, enrique i ich rozterek miłosnych :P

@jagutex