Wpis z mikrobloga

#ccna #certyfikaty #cisco

W jaki sposób można by się wkręcić na jakiś darmowy kurs przygotowujący do CCNA ? Słyszałem że czasami zdarza się że urzędy marszałkowskie w miastach ogłaszają przetargi dla ośrodków szkoleniowych by poprowadziły darmowe szkolenia/kursy + egzaminy z akademii Cisco na certyfikaty CCNA (w ramach współfinansowania ze środków EFS. Niestety z tego co się orientuję obecnie w moim mieście nie są prowadzone takowe kursy, a w lokalnych akademiach CISCO ceny są z kosmosu - 1200zł -.-;

Są jakieś inne dofinansowania oprócz EFS ? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ocieracz_pospolity: Likkan na swoim fanpage kiedyś robił konkursy gdzie nagrodą był kurs. Ale widzę że ostatnio olali w ogóle Facebooka.

Ale CCNA jest na tyle łatwe że spokojnie można się samemu przygotować w kilka dni.
  • Odpowiedz
@Seru: a nie trzeba przypadkiem zdać tych wszystkich chapterów ? Dzowniłem i pytałem się czy by mnie nie dopuścili jako "człowieka z ulicy", powiedzieli że tak się nie da i że jako "człowiek z ulicy" to mnie mogą na kurs zapisać ale na egzamin bez zdania u nich tych miedzysemestralnych nie da rady ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@ocieracz_pospolity: Jak najbardziej można zdawać bez kursu. Rejestrujesz się w pearson vue, wybierasz centrum certyfikacyjne które ci odpowiada, płacisz za egzamin i idzesz zdać. Tak na prawdę jeśli ogarniasz temat, to jedyną dużą zaletą oficjalnego kursu w netacad jest to że za dobre wyniki można dostać voucher zniżkowy na egzamin.

Z ciekawości - gdzie Ci powiedzieli że nie można bez kursu?
  • Odpowiedz
@Seru: tyle juz obwdzonilem tych punktow ze nie spamietalem, jakaś prywatna uczelnia ale dokładnej nazwy nie zdradze bo pytalem sie w kilku i odpowiedzi byly zawsze negatywne ( ͡° ʖ̯ ͡°)

W sumie to nie ma co się dziwić, bo chcą na każdym zarobić. I tak na tych kursach nie robi się podobno żadnych ciekawych rzeczy, tylko te testy z netacad i zabawy w packet tracerze...
  • Odpowiedz