Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +347
Kto wczoraj otworzył maskę w aucie przez dziwne stuki z okolicy silnika? Ja
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
1. Większość problemów w serialu jest z czapy. Bohaterowie zachowując się, jakby mieli wodogłowie. Robią sobie sami problemy, które potem bohaterstwo rozwiązują przez resztę odcinka. To jest może zabawne raz, ale potem przełącza się kanał, gdyż imersja umiera "Nikt się tak nie zachowuje".
2. Skyler zdetronizowała Lorie z TWD w kategorii "Wkurzająca postać kobieca".
3. Dużo fillerów i zapychaczy oraz ciągnących się w nieskończoność scen, które nic nie wnoszą.
4. Bardzo przeciętne dialogi. Reżyser za bardzo stara się "cliff hangerować" przez co postacie nic nie mówiąc, zachowują się, jakby czytały sobie w myślach. Efektem oczywiście są bardzo sztuczne sceny, które przynajmniej dla mnie zabijały klimat serialu.
5. Sezon 5. Całość powinna skończyć się na 4, co byłoby godnym zakończeniem. 5 to jedno wielkie przedłużanie, a rozwiązanie głównego wątku dzieje się za pośrednictwem wymyślonego naprędce przedmiotu fabularnego... (srsly?)
6. Główny problem - rak. Stawka: zero. Wszyscy wiedzą, że jak Walter umrze, to będzie koniec serialu, więc nie ma właściwie żadnej stawki.
7. Stosunkowo płaskie postacie. Poza zaledwie kilkoma bohatera większość postaci to tektury.
#breakingbad #seriale
przeceniony, przereklamowany
@Ranven:
Komentarz usunięty przez autora
Klimat też trochę ucierpiał względem tego czego się spodziewałem i czego oczekiwałem. Mogli dać w
Przynajmniej tak było z Prison Break (jak Michael wraca do więzienia), Dr House (jak ląduje w psychiatryku), Dexter
i Californication - ostatnia scena w 4 sezonie która byłaby idealna do zakończenia serialu
a z pozostałymi też byś się zgodził? może też w tym tkwi przyczyna kultowości krótkich seriali jak np Twin Peaks - nie zdążyły się stoczyć, bo scenarzyści wykorzystali najlepsze pomysły i nie przeciągali w nieskończoność danych wątków czy przeeksploatowywali danych postaci?
@polny_zwierz: napisz jakie konkretne wątki twoim zdaniem były nieprzemyślane i na odwal ?
(możliwe że obejrzałam jednak 3 sezony i przestałam w 4., nie jestem pewna, ale na pewno ten w którym
@Wirtuoz: Chociażby wątek sprzedawania mety na własną rękę. W ogóle tego nie rozwinęli. No i wątek Pinkmana, który jest jednym wielkim WTF. Szansa, aby po kradzieży marihuany nagle domyśleć się, że to Saul buchnął papierosa (po tym, gdy Walt go podłożył w domu Pinkaman) wymaga praktycznie zdolności paranormalnych.
@Sepang: jest wyjątek good wife pierwszy sezon słaby, drugi sredni a potem poezja.
Co 5 sezonu BB to postacie nazistów i Lydii powinny pojawić się jakoś wczesniej żeby było jakieś połącznie ogólnie piąty sezon miał mało takiego przedstawienia i powiązania postaci.