Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie coś. Czy nie sądzicie, że Breaking Bad jest trochę "overrated"? Serial, który miał niesamowity potencjał, a ostatecznie spadł na psy.

1. Większość problemów w serialu jest z czapy. Bohaterowie zachowując się, jakby mieli wodogłowie. Robią sobie sami problemy, które potem bohaterstwo rozwiązują przez resztę odcinka. To jest może zabawne raz, ale potem przełącza się kanał, gdyż imersja umiera "Nikt się tak nie zachowuje".

2. Skyler zdetronizowała Lorie z TWD w kategorii "Wkurzająca postać kobieca".

3. Dużo fillerów i zapychaczy oraz ciągnących się w nieskończoność scen, które nic nie wnoszą.

4. Bardzo przeciętne dialogi. Reżyser za bardzo stara się "cliff hangerować" przez co postacie nic nie mówiąc, zachowują się, jakby czytały sobie w myślach. Efektem oczywiście są bardzo sztuczne sceny, które przynajmniej dla mnie zabijały klimat serialu.

5. Sezon 5. Całość powinna skończyć się na 4, co byłoby godnym zakończeniem. 5 to jedno wielkie przedłużanie, a rozwiązanie głównego wątku dzieje się za pośrednictwem wymyślonego naprędce przedmiotu fabularnego... (srsly?)

6. Główny problem - rak. Stawka: zero. Wszyscy wiedzą, że jak Walter umrze, to będzie koniec serialu, więc nie ma właściwie żadnej stawki.

7. Stosunkowo płaskie postacie. Poza zaledwie kilkoma bohatera większość postaci to tektury.

#breakingbad #seriale
  • 48
  • Odpowiedz
@Ranven: Oczywiście że overrated. Powtarzam od dawna że ten serial był straszliwie przeciętny. Ludzie jarają się nim tylko dlatego że pojawiły się śmieszne memy i zrobił się wielki hype, nagle nawet ci którzy w życiu nie widzieli żadnego serialu zaczęli łazić po necie i opowiadać jakie BB arcydzieło, bo dużo plusów i lajków za to było.
  • Odpowiedz
Czy nie sądzicie, że Breaking Bad jest trochę "overrated"? Serial, który miał niesamowity potencjał, a ostatecznie spadł na psy.

@Ranven: weź usuń konto xD
  • Odpowiedz
@Ranven: jedyne co mnie irytowalo to przeplatajaca sie sinusoida zachowan Jessego i Waltera. Raz jeden zachowywal sie lekkomyslnie, a jednoczesnie drugi racjonalnie, a potem na odwrot. I tak kilka razy. Ale ogolnie serial zajebisty, u mnie stoi w czolowce na rowni z GoT.
  • Odpowiedz