Wpis z mikrobloga

#bukmacherka #truestory #niecoolstory

Cześć Mireczki, tak, wiem że zielonka, szuka atencji i w ogóle... Ale jestem wkur***** na maxa i bym prosił o kilka plusuków. Mam stronkę "bukmacherską", opisy buków, artykuły, jakieś okazyjne typy. Generalnie strona ma kilka odwiedzin dziennie i leży gdzieś w odchłani internetów.

No i dziś dostałem pisemko z Urzędu Celnego, z wezwaniem do stawiennictwa w charakterze podejrznego, w sprawie art 110a kks. Sprawa najpewniej dotyczy złamania ustawy hazardowej i tej mojej nieszczęsnej stronki. Tak więc niedługo przesłuchanie i grzywna 500 zl - kilka tys, no ewentualnie sąd, wyrok i grypsera :)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@acotusiewpisuje: Kolego, robiłem research i nawet ludzie, którzy mieli zwykłe katalogi stron internetowych dostawali podobne wezwania. Dzięki za link, stuknę tam do chłopaków. No ale z tego co zdążyłem się rozeznać to albo dobrowolna grzywna w kwocie jak napisałem, albo sprawia trafia do sądu.

W niedzielę urlop tygodniowy, a tu takie historie... Stawić się mam za 2 tygodnie. Dla potomnych, dam znać jak sprawa się skończyła.
  • Odpowiedz
@Vexer13: na domenie PL, z ukrytymi danymi whois, na zagranicznym hostingu. Odpowiedź mojego prawnika:

"W przypadku, gdy osoba przyzna się, że to ona prowadziła serwis to fakt zagranicznego hostingu w niczym jej nie pomoże."
  • Odpowiedz
@szefer: no to przez tę domenę raczej wpadłeś, NASK bez problemu te dane wydaje. Z tym przyznaniem się co masz na myśli, że powiązanie domeny z hostingiem nim jest?
  • Odpowiedz
@szefer: wrzuć na stronkę szybko taki tekst jak ma weszlo u siebie :D

Jesteśmy serwisem przeznaczonym dla osób posługujących się językiem polskim, ale zamieszkałych poza Polską, w krajach, w których internetowe reklamy bukmacherskie są legalne – takich jak Anglia. Jeśli odwiedzasz nas z terytorium Polski, bezzwłocznie zamknij stronę.
  • Odpowiedz