Aktywne Wpisy
Trabancik +652
Dziwne czasy żeby zamiast zastanawiać się czemu coś jest słabe i jak poprawić produkt, to mówi się że to wina konsumentów że coś się nie sprzedało XD
#bekazlewakow #heheszki
#bekazlewakow #heheszki
LilaRogue +12
Hej, orientujecie się, czy istnieje jakaś książka/internetowy poradnik/cokolwiek, który zbiera wszystkie najważniejsze informacje dla przyszłych ojców? Z niebieskim staramy się o potomstwo i nie ma on pojęcia o dzieciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi mi o takie rzeczy, jak wszelkie formalności po narodzinach, w trakcie dorastania (szkoła etc.), kwestie wychowania, na co zwracać szczególną uwagę, jak się zachowywać, jakie zabawy stosować na jakich etapach, co zabezpieczyć w domu
Próbowałem szukać co zajmuje tyle miejsca. Używałem komend do wyszukiwania ostatnio modyfikowanych plików, wyświetlania największych plików/folderów, ale nic nie znalazło. Tak jakby coś, co zajmuje całe miejsce nie było widoczne w systemie.
Mam na nim postawiony tylko apache i serwer teamspeak. Oczywiście sprawdzałem foldery html i ten, gdzie trzymam ts'a, ale tam wszystko wydaje się być w normie.
Ktoś wie może co może być przyczyną problemu i jak go rozwiązać?
System to centos 6 x86
#linux #centos #pytanie #komputery #software
du -m | sort -n
. Zobacz jaki folder ma najwięcej
Komentarz usunięty przez autora
@only: du -m . | sort -nr | head -n 20
.
(czyli ten w którym jesteś
@kradzionyLogin: @moriturius:
-r
, żeby pobrać potem pierwszych 20 wierszy zamiast po prostu popatrzeć na ostatnią linijkę...
Var/log, teraz mi wyświetla. Musiałem jakieś lipne komendy wklepywać.
@only: no juz wiadomo, ze zle skonfigurowales apacha i zawala cala pojemnosc logami.
du -sh /
@kradzionyLogin: To akurat prawda, ale ja zazwyczaj wole po prostu mniej napisać ;)
Po usunięciu tych logów, w bardziej przejrzystej
Jeszcze po ls -la
A co tam, resetne jeszcze raz.
du
. Jaki to system plików?
lsof | grep http
(czy jest tam ten plik ktory usunales)