Wpis z mikrobloga

@alpaka: E tam :P Nie czytałem to nie oceniam ich jakości, a fantastykę czytam ze świadomością, że część z tych książek jest niższych lotów i to jest dla mnie doskonała odskocznia ;)

Argument "to jakaś fantastyka kategorii B" bardzo rzeczowy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Rajca: no tak bo niszowy autor o którym raczej nie ma zbyt dużego szumu w świecie fantastyki zwiastuje coś na miarę Diuny ( ͡º ͜ʖ͡º) Nie no spoko, czytaj co chcesz, jedynie napisalam że ja za te pieniądze kupiłabym coś wartościowszego :p
  • Odpowiedz
@alpaka: Ale jak definiujesz wartość książki :D Dla mnie wartościowe to są książki naukowe, beletrystyka dla mnie nie ma tak głębokiego wymiaru, niezależnie czy to legendarna Diuna czy nie ;)

@Aviendha: No właśnie nie ma, w księgarni świata książki babeczka mnie poinformowała że jest za 10 zeta. Na stronie fabryka.pl nie znalazłem :)
  • Odpowiedz
@Rajca: za 10zł to bym chętnie kupiła - ale ciekawe czy jeden czy wszystkie tomy. A przeczytałabym, bo aktualnie czytam serię, której autor zmarł i kończył ją Sanderson i czyta się całkiem przyjemnie:)

Jak już uda Ci się namierzyć te książki to zawołaj proszę :)
  • Odpowiedz
@Rajca: Beletrystyka przy której musisz używać mózgu też jest imo wartościowa. A jeśli chodzi o ogólną beletrystykę to jednak wyżej cenię książki w których jest nie szablonowa fabuła, dobrze zarysowane postacie, klimat itp.
  • Odpowiedz
@Aviendha: Kojarzę serię o której piszesz. Ja Sandersona mam tylko dwie książki, ale zaciekawiło mnie odkrycie, że wszystkie łączą się w jedną większą całość :) Na fabryce nawet nie mają tej książki w formie drukowanej. Pewnie trzeba się przejść do świata książki bezpośrednio, biorąc pod uwagę, że nie mają teraz swojej witryny www.

@alpaka: Oczywiście, że używanie mózgu jest wartościowe, nawet wskazane. Tyle tylko, że w przypadku książek
  • Odpowiedz
@Rajca: No ale czy ja się tego czepiam? :p Ja własnie wręcz przeciwnie, książki jak i film traktuje bardzo serio i nie czytam ani nie oglądam pozycji łatwych i przyjemnych, stąd moje nastawienie :p

@yggdrasill: nie powiedziałam, iż powyższe książki są żenujące, ale jeśli serio pytasz to sięgnij po gorączkę latynoamerykańską ;)
  • Odpowiedz