Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Alzena +13
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Mam zajebistą opcję zrobienia prawa jazdy, ale funduszy brak. Poza rzuceniem fajek (bo to już postanowione)-jakieś pomysły?
Podziwiam determinację ludzi, którzy przez rok zliczają wszystkie swoje wydatki. Serio, bez ironii, szacun. Tylko tak się zastanawiam... po co?
1) Nie prościej usiąść i w 20 minut zastanowić się - ile wydaje dziennie na żarcie (i inne), ile tygodniowo na benzynę/kosmetyki (i inne), przemnożyc odpowiednio przez 30 i 4, dodać z 10% marginesu na rzeczy, o których się zapomniało oraz wydatki miesięczne (czynsz, raty kredytowe, ubrania, inne) i otrzymać zbliżony
Odniosę się tylko do ostatniego zdania,krótko. Nie!
Ogólnie to zgadzam się z @Farquart: , który przecież tez miał ostatnio problemy z za
I tak, i nie. Ja mam dość nietypowe modus operandi. Lubię wydawać, czasem nawet "trwonić" kasę. Bywam bez pracy. Z drugiej strony CV gwarantuje mi, że kiedy już tego dżoba zdobędę, to zarobki będą powyżej średniej krajowej. Ergo, w "dołkach" lubię brać kredyty, by nie rezygnować z drobnych przyjemności, a potem
@Farquart : dzięki nam gospodarka tego kraju jeszcze jakoś dycha ;] ...ja też lubię dużo wydawać.
@Czekoladowa_: Yhym :D :*