Aktywne Wpisy
derek25 +526
Cena Laysow w Auchan (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Prawie 13zl za kilka ziemniaków w usmażonych w oleju i posypanych przyprawami.
Cena za kg jeszcze lepsza
Prawie 13zl za kilka ziemniaków w usmażonych w oleju i posypanych przyprawami.
Cena za kg jeszcze lepsza
Do serwisu i z powrotem. Ale gładko i przyjemnie się kręci. ヽ(´ー`)ノ
Ale hamulce to mi zepsuli. Nie lubię jak hamulec jest tak "nagły", a hamuje w sumie nie do końca na maxa. Zabić chcą mnie. (・へ・) Muszę to poprawić.. albo się poluzuje z czasem.
Wymieniłem łańcuch i kasetę. Serwis suportu- były przeskoki i 'trzaskanie'- łożysko się zepsuło i ogólnie suport miał trochę sucho. Do tego były luzy na korbie.
Niestety zauważyłem kolejny problem. Myślałem, że to zalicza się do problemu z suportem, a tu jednak nie. Coś z pedałem (sprężyna?).
Posiada ktoś pedały SH- R540? Problem: przy kręceniu i nacisku na (lewy) pedał słychać i czuć delikatne przeskoki, takie strzelanie (IRYTUJĄCE) jakby. Nie wiem jak to wytłumaczyć. But siedzi w pedale dobrze, nie ma żadnych problemów z wpinanie i wypinaniem, jest wszystko jak na początku. Mam je od roku- 8tys (?!) przejechane.
Spróbowałem dokręcić sprężynę, ale dla mnie ustawiona na maxa to za dużo, nie umiem się wypiąć przy takim naprężeniu. :/
Ogólnie mogę polecić BikerShop na ul. Matejki (koło Placu Wolności) w Katowicach. Trochę drogo wychodzi jeśli chodzi o serwisowanie bo liczą sobie za każdą wymienianą część, czy serwisowanie. Dzięki @WesolyMorswin
#rower #katowice
#rowerowekatowice
#rowerowyrownik
Natomiast, jak po prostu masz "twarda" klamke. tj. dochodzi do maksa, zanim ja do konca wcisniesz (nb. ja akurat tak lubie), a hamuje slabo przy tym, to... nie chce sie wymadrzac na temat szosowych hamulcow, ale albo cos blokuje dalszy ruch hamulca, albo trzeba klocki zmienic.
Czemu szosowe? v-brake w mtb.
@wspolrzednebiegunowe: Herezja :D
ale na opór wywołany skrawaniem klocka pole powierzchni już wpływ ma, więc na siłę hamowania pewnie jakiś niewielki też
Akurat tu już zdążyłem w życiu popełnić chyba większość możliwych błędow ;)
pole powierzchni się skraca, więc tarcie nie jest zależne
@wspolrzednebiegunowe: