Wpis z mikrobloga

Czemu za każdym razem jak ktoś pyta lub pisze o #ps4 / #konsole albo coś na temat gier to zawsze znajdzie się jakiś idiota #pcmasterrace który musi wrzucić swoje nic nie znaczące trzy grosze. Nikogo nie obchodzi to że wolisz PC, że też masz gry i to nawet z lepszą rozdzielczością, że też masz internet lub też możesz podłączyć pada do blaszaka i pograć sobie. Nie jestem fanbojem bo mam i konsole i lapka i blaszaka i korzystam z każdego ale #!$%@? mnie już czytanie tych debilnych komentarzy.

#oswiadczenie ##!$%@?
  • 48
@Nizki: a w którym momencie chwale PC? To jest zdrowe myślenie, głupota jest kupowanie sprzętu na którym nie ma w co grać, no chyba że lubisz posiadać rzeczy o niskiej wartości użytkowej.
@steemm: wymień 5 tytułów na PC które są exclusivami i tytułami z górnej póki.

Edit: Nie ważne, nie ma sensu dyskutować z argumentem typu: kupowanie konsoli jest idiotyczne.
@Nizki: jako że to ja rzuciłem tezą że nie warto kupować konsoli, aktualnie to moze najpierw ją obal, ja tu nawet słowem nie wspomniałem że pc>konsole synek, także nie #!$%@? tu takich głupot :)
@steemm: akurat jesteś trochę w błędzie. Bo już taki Xbox one to nie tylko urządzenie do grania ale także centrum multimedialne i to pełna parą. Poza tym czy na swoim aktualnym wypasionym blaszki będziesz mógł pograć w gry z końcówki tej generacji (czyli koniec żywota Xbox one i ps4). No i komfort. Podlaczasz konsole i działa. Nie musisz się bawić ze na tej konfiguracji coś pójdzie a na tej nie. Bo
@arkblame: w polskich warunkach xbox niestety nigdy nie będzie czymś więcej jak sprzętem do grania patrząc na politykę MS, i jeszcze raz napiszę, konsola aktualnie to słaby zakup, sam poczekam do e3 2015
To samo mówiło się o google i innych rzeczach. Kwestia czasu. Trzeba zrozumieć że Polska znajduje się w tierze razem z Azerbejdżanem i innymi krajami mniej rozwinietymi. Ale za rok myślę spokojnie będzie Netflix i inne ciekawe serwisy.

Co do jednego się zgodzę. Konsole będzie się opłacało kupić w przyszłym roku. Będzie taniej i więcej gier.
@steemm: na ps? God of War, Uncharted, Little Big Planet, Last of us, Gran Turismo itd?

Po drugie Twój ton wypowiedzi wskazuje, że jesteś sfrustrowanym człowiekiem, który głownie sobie musi coś udowadniać, skoro #!$%@? się w czyjeś preferencje.

Ja sam osobiście korzystam z konsol oraz z lapka (strategię/hearthstone). Ty najwidoczniej masz jakiś kompleks (może braku znajomych? Prawdopodobnie tak. Nikt z taką osobowością dłużej nie wytrzyma niż kilka minut. Do czasu jak
@steem infamous a w zapowiedzi Last of Us/Gran Turismo/Uncharted/Little Big Planet 3/Drive Club/The Order: 1886

To zapytajmy jakie exlusivy ma steam na tym swoim trybie kanapowym, czy swojej konsoli, o której wszelki fame umarł zanim powstała?
@PanKarmelek: właśnie chodzi o to że za 2k nie zrobisz takiego sprzętu z dodatkowym kontrolerem ruchowym :-) ale co kto lubi.

Dyskusja jest o tym dlaczego ludzie się wpierdzielaja do dyskusji o konsolach tylko po to aby powiedzieć że PC jest lepsze i na odwrót :-) moim zdaniem to bez sensu. To tak jakby kierowcy aut terenowych kłócili się z kierowcami aut sportowych :-P
@arkblame: >właśnie chodzi o to że za 2k nie zrobisz takiego sprzętu z dodatkowym kontrolerem ruchowym

To ciekawe czy xone będzie miał w 2017 możliwość żeby odpalić grę wyglądająca tak samo jak ta z PC na ultra. Za 2k zł bez problemu można złożyć komputer, które obecne tytuły pociągnie na wysokich albo ultra. Poza tym ten kontroler ruchowy to gówno, nie wiem po co mi to do grania np. w Battlefielda
@PanKarmelek: akurat to nie jest kontroler który służy tylko do grania, ale także do sterowania konsolą. Ma gesty, które pozwalają na sterowanie całym interfejsem konsoli. Poza tym są gry które wykorzystują to i w nie pograsz tylko na XBONE.

Co do kompa za 2k owszem złożysz go ale za 2 lata będzie już stary. Dodatkowo dochodzi pobór mocy. Konsola jest nastawiona na to że ma być energooszczędna w porównaniu do komputera.
@Nizki: kiedyś mnie też to drażniło ale wiesz co? Znalazłem w tym pewien plus, ujawniają się upośledzeni debile których moja czarna lista wita zawsze z otwartymi ramionami i następnym razem wpis jest czysty z syfu jaki robią, polecam ;)
@arkblame: Tylko pytanie ile osób na serio lubi ten kontroler i ile uważa, że jest on przydatny. Sterowanie konsolą gestami, ok. Fajny bajer ale po co to komu? Co do gier wymagających tego kontrolera to nie są jakieś tytuły w stylu "must play", lecz jeżeli masz przykłady to daj, mogę się mylić :)

Co do kompa za 2k, okej może nie będzie taki super za 2 lata, ale to samo będzie
@PanKarmelek: Wiem o tym że piractwo jest wszędzie. Mówię tylko że na PC jest łatwiejsze. Na konsolach zazwyczaj musisz coś przerobić i stracić gwarancje, to ludzie nie chcą się w to bawić.

Co do gier na PC to powiedz mi jaki poważny developer, który wypuszcza tytuły AAA wypuścił ostatnio exclusive na PC? Z tego co sobie przypominam żaden. Wszystkie były tworzone na wszystkie platformy, głównie z myślą o konsolach. Nawet tak
@arkblame: Tak piractwo jest wszędzie, ale wszystko zależy od woli ludzi, tak jak mówiłem, kto chce to spiraci.

Blizzard, Bohemia Interactive no i to w sumie wszystko. Developerzy wypuszczający tytuły AAA są nastawieni na zysk, więc wiadomo, że nie odpuszczą sobie konsoli. Tylko to nie zawsze oznacza, że są to lepsze tytuły niż od studiów niezależnych. Z kolei te studia niezależne częściej robią gry na PC. Co do GTA to samo
@PanKarmelek: Co do Blizzarda się zgodzę gry wypuszczają mega i w sumie tylko z myślą o PC. Wyjątkiem jest chyba tylko Heartstone który w domyśle ma trafić na wszystko (jest już na PC, iPada i Mac chyba, a w planach jest jeszcze android, także nie widzę powodu dla którego nie miałby trafić i na konsole) oraz Diablo III (ale to możemy pominąć bo trafiło na konsole po sporym czasie).

Bohemia to
@arkblame: Co do Blizzarda to szkoda jedynie, że gry tak rzadko wypuszczają, ale złej jakości nie można im zarzucić ;)

Co kto lubi, dla mnie Arma 3 jest super.

Zauważyli, że gry indie to świetny rynek ( np. Minecraft) ale nie osiągnie to takiego sukcesu jak na PC, nie wyobrażam sobie takiego FTL albo Papers Please na xone. Ja na to patrzę tak, odpalasz sobie mirko, a w okienku masz FTL
@PanKarmelek: Na xone możesz dzielić obraz (wiadomo kosztem tego ila gra zajmuje) i część np. poświecić na inne ficzery :P

Kumpel mówi że spokojnie sobie gra i ma zainstalowaną również apkę dotyczącą mistrzostw to dostaje powiadomienia o wydarzeniach z meczy. Także możliwości są ogromne, kwestia tylko żeby ktoś się tym zaciekawił i zaczął tworzyć na to różne rzeczy.

Wrócę na chwilę do Blizzarda. Gdzie jest Warcraft 4????!!!!
@steemm: za "dzieciaku" podziękuje już panu w dalszej rozmowie.

@Liquid_Snake: mnie to trochę nadal drażni bo zamiast normalnej rozmowy zaczyna się wyliczanka za i przeciw, lekki flamewar itd.

Ktoś mówi, że kupuje konsole i chciałby poznać fajne tytuły to idiota jeden z drugim zaczną "po co Ci konsola jak na PC też masz takie gry", "Przecież nie ma fajnych gier na konsole hueuhe" i weź tu dyskutuj z takimi baranami...
@PanKarmelek: Ale na PC nie pogram w np. InFamous to raz ;) Dwa, odnosiłem się do "jednozadaniowości" o której pisałeś wcześniej. Zgodzę się, że na blaszaku łatwiej to zrobić, ale jak masz słaby sprzęt a grasz w coś co wymaga dużo od kompa to takie minimalizowanie gry czy alt+tab może trochę zamulić.
@Nizki: A na konsoli nie pograsz np. w Starcrafta, można wymieniać w nieskończoność :P

Faktycznie, można przełączyć się na przeglądarkę ale skoro na PC można to robić szybciej albo np. jednocześnie grać i oglądać coś na YouTube (2 monitory <3) to konsola wypada jednozadaniowo, przynajmniej w mojej opinii.
i weź tu dyskutuj z takimi baranami...

@Nizki: i tu właśnie jest pies pogrzebany, nie dyskutuje się z idiotą, czarnolisto i tyle cię widzieli, oni tylko potrafią udawać że rozumieją co piszesz a później ktoś zada pytanie to wjadą ze swoją papką i od nowa shitstorm. Nie ma co tłumaczyć, fanatyk nie zrozumie a reszta ma łeb na karku i takie rzeczy po prostu wie i rozumie.