Wpis z mikrobloga

Jaka patologia na tym mirko się zrobiła. Jakiś seba typowym złodziejem i manipulantem, który swoje naturalne spaczenie i cygańską duszę tłumaczy w błahy sposób, okazuje się autorytetem w tutejszym środowisku. Już widzę jak wieszalibyście złodzieja nie powiem za co, gdyby to oszukany człowiek zdawał relację z tej sprawy. Tylko czekać aż pan złodziej znowu wejdzie w życiowy dołek i wytłumaczy sobie kolejną kradzież wyższą koniecznością lub zrządzeniem losu, a wy swoim zainteresowaniem i brakiem krytyki znów zrobicie z niego bohatera.

#jestemprzestepca #oswiadczenie #takaprawda
  • 7
@kazminski: czyli że raz zrobił źle, głupotę i do końca życia ma być wygnany? do tego patrząc relatywnie to błahostka

mam nadzieję że tobie się noga w życiu powinie i też cię będą gnoić, nawet po odpokutowaniu
@Al_Bundy: Błahostka? Wziął kasę za towar, którego nie wysłał, a po przeprowadzce "zapomniał o wszystkim" mimo, że miał wytoczoną sprawę. Jesteś jak baranek, który wierzy farbowanemu wilkowi. Przykro mi.

Nie powiedziałem też nigdzie, że ma być za to przegrany do końca życia, ale on podczas swojej pokuty stał się swego rodzaju bohaterem i o tym napisałem.
@kazminski: 300 czy 400zł, akurat od progu wykroczenie -> przestępstwo. Tak, błahostka. Złodzieje z kalkulatorami biegają po sklepach kilka razy dziennie i najwyżej co dostają to mandat. Chłopakowi za jeden raz groził areszt, skończyło się na opasce.

Nie wierzę nikomu, sklejam do kupy fakty i porównuję z innymi przykładami. Bohaterem też dla mnie nie jest, ale opaska to przesada.

Mam kilka przykładów gdzie ludzie z cięższymi rzeczami na sumieniu nie musieli
@Al_Bundy: Nawet jeżeli naprawdę zapomniał, to świadczy to tylko o jeszcze większej ignorancji. Naprawdę jestem ciekaw czy tak samo tłumaczyłbyś złodzieja, który by Tobie wywinął taki numer.

300 czy 400zł, akurat od progu wykroczenie -> przestępstwo.

To sobie przypomnij kiedy ta kradzież miała miejsce i jaki wtedy były progi wykroczenia.

I wybacz, ale naprawdę nie mam ochoty dalej dyskutować z osobą, która broni złodzieja argumentem takim, że przecież inni też kradną,
@kazminski: Na pewno bym nazwał #!$%@?, ale nie mnie to zrobił. Na pewno nie chciałbym żeby przez taką kwotę trafił do aresztu, nawet jeśli mnie by to zrobił.

Poza tym samo to, że opisał to tutaj i się przełamał mówi o nim dużo, chociażby to że wcale tego aresztu nie potrzebuje, opaski też nie, bo doskonale wie że zrobił źle i podejrzewam że więcej się w takie kłopoty pakował nie będzie.
Wziął kasę za towar, którego nie wysłał, a po przeprowadzce "zapomniał o wszystkim" mimo, że miał wytoczoną sprawę

@kazminski: Ani razu nie napisałem, że nic złego nie zrobiłem, albo że kara jest niesłuszna. Tak - odwaliłem głupotę (czy nawet kilka). Tak - dostałem za to wyrok i mniej czy więcej odpokutowałem to, co zrobiłem.

podczas swojej pokuty stał się swego rodzaju bohaterem

@kazminski: Stałem się trochę rozpoznawalny na wykopie, nie