Aktywne Wpisy
9HYx +764
Mam dobry dzień, więc chciałbym zrobić #rozdajo - 2 x 50PLN na zakup #ksiazki z dowolnej księgarni internetowej. Moim zdaniem należy wspierać promowanie czytania gdzie tylko się da, więc mały gest ode mnie. Jeśli chcesz wziąć udział to zostaw plusika i jakikolwiek komentarz. Losowanie zwycięzców jutro o godz. 16:00, powodzenia.
tiritto +72
Gdyby mi ktoś 2 lata temu powiedział, że będę jedną z tych ksenofobicznych łajz, mówiących, że Ukraińców trzeba wywalić, niech sobie wracają do siebie, to bym nie uwierzył. A tutaj proszę, właśnie do tego stadium już dotarłem. Jedziesz sobie w kolejce, ktoś ogląda filmiki na pełnym głośniku — oczywiście wszystko w języku ukraińskim. Przeglądasz w internecie filmiki rowerzystów, a jak trafisz taki, gdzie jakiś rowerzysta wyskakuje z ryjem na innych, gdzie sam
Janina Gubrynowicz
"Wytrzymałość materiałów"
naukowa/techniczna
Przeczytałem wiele książek o tematyce wytrzymałości materiałów. Ale tak świetnej nie czytałem nigdy. Książka jak najbardziej przeznaczona dla studentów. Co jest w niej tak wspaniałego? Fantastyczny, przystępny język. Zjawiska tłumaczone krok po korku, dodatkowo cała masa przykładów, dość łatwych jak i dość trudnych. A przede wszystkim przykłady nie są ot, tak jak w większości książek, rozwiązane za pomocą dwóch, trzech wzorów, tylko jest tutaj pełne rozwiązanie zadania, wraz ze stosownym komentarzem.
Mimo iż z wytrzymałości materiałów zawsze czułem się bardzo dobrze, i przede wszystkim ze studiów najbardziej uwielbiałem ten przedmiot, to jednak z tej książki dowiedziałem się jeszcze więcej. Jeszcze do niej wrócę nie raz, i nie mówię tu o szukaniu wzoru czy rozwiązania, ale o przeczytaniu całości.
Polecam gorąco.
#bookmeter #studbaza #studia #inzynieria #fizyka
@Hannahalla: Nie ma za co :D
http://allegro.pl/wytrzymalosc-materialow-gubrynowiczowa-i4326661629.html
Nie miałbym co dodawać, bo albo historia, albo technika, nic więcej praktycznie nie czytam, czasem dla rozluźnienia jakieś fantasy. Książka to książka, jak to mówią. :D
Osobiście wychodzę z założenia, że typowo babskich książek nie czytam, bo szkoda na to czasu, którego nie mamy tak dużo. Uwielbiam książki, które zwiększają moją wiedze, doświadczenie.
Także dzięki za to :)
bardzo przystępnie opisane problemy jak i teoria.
@anus_mundi: Można, można. Na studiach były różne przedmioty. Jeden lubił geometrię wykreślną, inny technologię, a ja obok PKM lubię właśnie wydymkę. Jakby nie było to podstawa dla konstruktora.
@daniel0707: Dzięki za tytuł, mimo iż po ang, to na pewno zasiądę do niej, bo widzę, że ciekawie