Aktywne Wpisy

wrak_huopa +133
#spierdotrip Niedzielna ucieczka na mokradła. Przyjemnie chłodno, ale słonecznie. Z pięknymi widokami, zapachami i odgłosami lasu.
Bieda gulasz się gotuje, potem herbatka i będzie można poczytać książkę.
Mógłbym tu zdechnąć :)
Bieda gulasz się gotuje, potem herbatka i będzie można poczytać książkę.
Mógłbym tu zdechnąć :)
źródło: IMG-20260510-104143
Pobierz
BananowyKrol +72
Ostatnio u mnie na osiedlu było sporo włamań do piwnic.
Skonstruowalem sobie taki alarm z syreną MS-390 jest dosyć głośna bo około 120dB i pytanie brzmi czy coś mi grozi jak to się ewentualnie odpali jak ktoś mi otworzy piwnice? Brzmi dosyć podobnie do tych systemów alarmowych państwowych i myślę że pół bloku to usłyszy. Czy ewentualnie jestem chroniony jako że to był alarm a nie sobie dla jak odpaliłem? XD
Przegiołem?
Skonstruowalem sobie taki alarm z syreną MS-390 jest dosyć głośna bo około 120dB i pytanie brzmi czy coś mi grozi jak to się ewentualnie odpali jak ktoś mi otworzy piwnice? Brzmi dosyć podobnie do tych systemów alarmowych państwowych i myślę że pół bloku to usłyszy. Czy ewentualnie jestem chroniony jako że to był alarm a nie sobie dla jak odpaliłem? XD
Przegiołem?
źródło: IMG_2719
Pobierz

Zvibecodowalem sobie 2 program za pomocą Ai xD doświadczenie mam 0 (oprocz tej wcześniej apki - Bot do gry) wszystko z deepseek i kimiK2, Qwen - moim zdaniem najlepsze darmowe Ai. Chat GPT 5 ten za free ssie i to mocno, Grok i Gemini jeszcze coś daja radę.
Aplikacja jakich pełno, ale nie mogłem znaleźć niczego co konwertowaloby by materiał video bezpośrednio z x.com na webp.
Zrobienie tego zajęło mi kilka godzin. Dosyć dużo promoptow było, ale ostatecznie działa jak chce, czasami Ai zwracał się do mnie jakby myślał że wiem co robię xD i musiałem mu pisać żeby mi dokładnie krok po kroku wyjaśnił co gdzie wklejać i gdzie wpisać,.
Możliwości są ogromne każdemu otwierają się nowe drzwi w tym tempie za kilka lat ten zawód się zmieni niedopoznania
źródło: Screenshot_20260426-114532-387
PobierzTutaj jeszcze screen do bota którego zrobiłem wcześniej xD już go pokazywałem wcześniej na Mirko,
źródło: Zrzut ekranu 2026-04-06 095122
PobierzJak robiłeś tą apkę? W czacie i wypluwa jeden wielki plik z całym kodem? Czy jakieś AI typu Claude Code, który pracuje na plikach na komputerze?
Zwykle promopty, to było ok pół roku temu, najpierw ustalenie z chatem co chce i wybór tego co powinno działać najlepiej, wybraliśmy pythona, vs code. A później copy - paste
Na początku próbowałem jednym promptem i żeby wypluł wszystko na raz ale to zupełnie nie
Czyli robisz to w ten sposób, że piszesz z czatem i ręcznie przeklejasz kod do VS Code? A jak chcesz coś dodać lub zmienić i chciałbyś to robić w nowym czacie, to przecież już nie pamięta co napisał, to mu wklejasz kod z VS Code do czatu? Masz to w jedynym pliku czy w kilku?
Właśnie dlatego mówię o
Ale te llm o których mówisz są chyba płatne ?
Słyszałem o tym, że do np. Claude Code można podłączyć darmowy model (lokalnie ale też np. darmowy Gemini) i że też spoko działa. Ale nie próbowałem nigdy.
Ale te limity zaczęły mnie na tyle dobijać że zacząłem się zastanawiać nad kupieniem tego pro za 20 euro, ale zacząłem czytać że w pro też zmniejszyli limity.
W sumie to chcę napisać 2 proste apki na swoje potrzeby, a już drugi raz odbiłem się od tych niejasnych limitów.