Wpis z mikrobloga

#vibecoding #ai #programowanie #programista0k #sztucznainteligencja #chwalesie

Zvibecodowalem sobie 2 program za pomocą Ai xD doświadczenie mam 0 (oprocz tej wcześniej apki - Bot do gry) wszystko z deepseek i kimiK2, Qwen - moim zdaniem najlepsze darmowe Ai. Chat GPT 5 ten za free ssie i to mocno, Grok i Gemini jeszcze coś daja radę.

Aplikacja jakich pełno, ale nie mogłem znaleźć niczego co konwertowaloby by materiał video bezpośrednio z x.com na webp.

Zrobienie tego zajęło mi kilka godzin. Dosyć dużo promoptow było, ale ostatecznie działa jak chce, czasami Ai zwracał się do mnie jakby myślał że wiem co robię xD i musiałem mu pisać żeby mi dokładnie krok po kroku wyjaśnił co gdzie wklejać i gdzie wpisać,.

Możliwości są ogromne każdemu otwierają się nowe drzwi w tym tempie za kilka lat ten zawód się zmieni niedopoznania
TakiSeLogin - #vibecoding #ai #programowanie #programista0k #sztucznainteligencja #ch...

źródło: Screenshot_20260426-114532-387

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TakiSeLogin do czego ten bot?

Jak robiłeś tą apkę? W czacie i wypluwa jeden wielki plik z całym kodem? Czy jakieś AI typu Claude Code, który pracuje na plikach na komputerze?
  • Odpowiedz
  • 1
@mk321: bot jest do g---o gierki MMO - ale nie mówię jakiej bo banują za to a chce jeszcze trochę pooszukiwać xd

Zwykle promopty, to było ok pół roku temu, najpierw ustalenie z chatem co chce i wybór tego co powinno działać najlepiej, wybraliśmy pythona, vs code. A później copy - paste

Na początku próbowałem jednym promptem i żeby wypluł wszystko na raz ale to zupełnie nie
  • Odpowiedz
@TakiSeLogin napisz na priv jaka gierka. Kiedyś do Metin2 była tego masa.

Czyli robisz to w ten sposób, że piszesz z czatem i ręcznie przeklejasz kod do VS Code? A jak chcesz coś dodać lub zmienić i chciałbyś to robić w nowym czacie, to przecież już nie pamięta co napisał, to mu wklejasz kod z VS Code do czatu? Masz to w jedynym pliku czy w kilku?

Właśnie dlatego mówię o
  • Odpowiedz
  • 1
@mk321: dokładnie tak, czat pamięta co pisze, a jak zmieniałem czata to tylko ładowałem mu aktualny plik .py i mówiłem co ma zmienić

Ale te llm o których mówisz są chyba płatne ?
  • Odpowiedz
@TakiSeLogin tak, są płatne. Ale do dużych projektów nie ma wyjścia.

Słyszałem o tym, że do np. Claude Code można podłączyć darmowy model (lokalnie ale też np. darmowy Gemini) i że też spoko działa. Ale nie próbowałem nigdy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Slazer: z kimik2 korzystałem sporo a limitu nie wykorzystałem :p a na cloude zawsze nawet na płatnym planie co mnie wkurzyło, dodatkowo wiecznie miałem problemy żeby pobrać wygenerowane pliki też na płatnym podziękowałem
  • Odpowiedz
@TakiSeLogin: dzięki, spróbuję. W Claude czasami miałem problemy z tym że powiedział że wygenerował pliki, ale ich nie wygenerował xd.
Ale te limity zaczęły mnie na tyle dobijać że zacząłem się zastanawiać nad kupieniem tego pro za 20 euro, ale zacząłem czytać że w pro też zmniejszyli limity.
W sumie to chcę napisać 2 proste apki na swoje potrzeby, a już drugi raz odbiłem się od tych niejasnych limitów.
  • Odpowiedz