Wpis z mikrobloga

@Jendrazzz: a do jakiego body podpięte? bo wykop chyba czyści exifa i nie widać. ja miałem 50/1.7 z minolty podpięte do a200 więc z działającym autofokusem, ale nie byłem zadowolony z tego szkła. teraz mam do canona heliosa 58/2 tyle że na adapterze więc bez AF, ale rozglądam się jeszcze za czymś jaśniejszym :)
  • Odpowiedz
@ZaczynamOdNowa: Helios to klasyk, ale polecam Ci innego klasyka za niewielkie pieniadze to Pentacon 1.8 50mm. Body mam a37 i choc nieraz zastanawialem sie nad pelna klatka to jakos szkoda mi tego co mam. Wiem, ze przyjdzie czas niedlugo, ze zona moja puszke przejmie, ale ja naprawde lubie swoja 37. W analogowych nie kupisz oczywiscie z autofocusem (to nie bylaby ta sama frajda...) ale polecam Ci adapter z chipem dendalion (z
  • Odpowiedz
@ZaczynamOdNowa: O to wlasnie chodzi, ze kazdemu w/g potrzeb. Ja jestem amatorem i nim pozostane, wiec amatorska pucha dla mnie bedzie ok i chetnie pozostalbym przy Sony, ale mala dostepnosc szkiel i ich cena nie napawaja mnie optymizmem i z bolem serca wszystkie moje sloiczki dedykowane z puszka przekaze zonie, bo juz tupala nozka, ze tez chce bo musi czyms nasze potomstwo focic :) a "malpki" nie chce.
  • Odpowiedz