Wpis z mikrobloga

@agentslug: zainstaluj triala, pobaw się trochę + poczytaj koniecznie o tym co to potrafi, a czego nie widać na pierwszy rzut oka.

i nie w dolarach a w euro ;]
  • Odpowiedz
@varez: Ale Netbeans działa dobrze, po co zmieniać ( ͡° ͜ʖ ͡°). Z programów tego typu to bardziej doprowadza mnie do szału Mysql Workbench i pgadmin. Oba się przewracają w różnych przypadkach (Ubuntu i OS X).
  • Odpowiedz
@entrop: Jeden taki chwalił Code2. Nawet potestowałem i okazało się, że się nie umywa do Netbeansa (przynajmniej jak u nas, przy kilkunastu aktywnych projektach pod SVN). Nawet chyba nie miał nawigacji po funkcjach, metodach i zmiennych (cmd + klik na element).
  • Odpowiedz
@agentslug: sztorm jest kombajnem który ma wszystko i robi to lepiej, mocniej, szybciej i z przytupem.

ale nie musisz wierzyć mi na słowo, po protu ściągnij miesięcznego triala i sam spróbuj - ale tak porządnie, nie że poklikasz dwa razy i heja. polecam cheatsheet ze skrótami klawiszowymi i inne opracowania, żeby poznać potęgę tego narzędzia.

jako bonus masz tu zestawienie najczęściej wybieranych ide w 2014
entrop - @agentslug: sztorm jest kombajnem który ma wszystko i robi to lepiej, mocnie...

źródło: comment_hqiIIuod9n0op71yIZcKUR2KlVwHLPEo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@entrop: Poczytałem trochę teraz i nie widzę niczego czego nie ma w Netbeansie (nawet wklejanie wg składni jest, tylko niewielu wie gdzie [cmd+shift+v]). I chyba nie koloruje tabów wg projektów.
  • Odpowiedz