Wpis z mikrobloga

Ktoś wie czy Suarez ma kwotę odstępnego? Bo tak czytam na twitterze wszystkich podjaranych kibiców Barcelony że oferują za niego 45mln xD i Sancheza i na pewno przejdzie do Barcelony. Mogę się założyć że są kluby np Real który daje 85mln #transfery #pilkanozna
  • 20
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Pytanie tylko czy będzie chciał odejść z Liverpoolu, gdyż sam zaznaczył, że to zespół, dzięki któremu się tak rozwinął. Rok temu były większe szanse na jego odejście, a jednak został.
  • Odpowiedz
@mactrix:

Pytanie tylko czy będzie chciał odejść z Liverpoolu, gdyż sam zaznaczył, że to zespół, dzięki któremu się tak rozwinął. Rok temu były większe szanse na jego odejście, a jednak został.

xD

• Odpowiedz
@fredie:

Dlaczego żenującej? Czy jak przychodzisz do sklepu i masz towar o określonej cenie to płacisz sprzedawcy więcej, bo ci go szkoda czy dlatego, że go lubisz? Suarez jest zwykłym najemnikiem, mówi po hiszpańsku, nie przepada za Anglią, pogodą ani za dziennikarzami, jego żona też dużo bardziej by wolała Hiszpanię.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pustulka: Przecież nie mowie, ze nie jest. Żenująca jest dlatego, że właśnie Wenger chciał zapłacić IMO* połowę ceny za towar, licząc na kruczki w umowie.

*patrząc na cenę za Brazylijskiego obrońcę Chelsea to 1/3 ceny
  • Odpowiedz
@fredie:

Dalej nie rozumiem dlaczego Wenger jest żenujący i miał płacić więcej niż kwota rozwiązująca kontrakt, mam pytanie czy inne kluby tak robią? - nie, myślę, że przykład z cenami w sklepie jest dobry. Czy kupując wsklepach i płausz 2 razy więcej niż jest na metce z ceną, bo uważasz, że jest więcej wart? Uległeś nagoce mediów na Wengera, ale tego, że klub powstrzymał zawodnika wbrew zapisom jakie obowiązywały w kontrakcie
  • Odpowiedz
@Pustulka: LOL jakby taki zapis był w kontrakcie to Suarez biegałby w Arsenalu. Skąd taka informacja, że 225k? Gdzieś kiedyś czytałem o 170. A swoją drogą to myślisz, że przeszedłby do Arsenalu i grał za 70k?

EDIT: Zapis, który był w umowie mówił, że przy ofercie powyżej 40kk funtów klub musi poinformować o tym fakcie zawodnika.
  • Odpowiedz